Pozdravljeni!
Tudi jaz varčuje v kd. Varianta zavarovanja je pokojnina (zavarovanje z varčevanjem). 1.5.2011 mi potečejo 3 leta odkar sem z varčevanjem začela. V vsakem primeru nameravam zavarovanje prekiniti… Da sem to sklenila mi je tako žal, da to ni res. Ampak, ker mi je to zavarovanje “prodala” znanka, ki dela z mamo moje najboljše prijateljice, sem si mislila, da me pa res ne bo zafrknila. Pa me je… Nauk: ne zaupaj nikomur!
Mi lahko prosim svetujete kakšen je postopek za prekinitev zavarovanja in kolikšen znesek lahko pričakujem (vložila sem 2000€)?
Potrebno bo napisati zahtevek za izplačilo odkupne vrednosti vašega zavarovanja.Pri tem vam lahko pomaga agentka,katera vam je zavarovanje sklenila.
O tej temi sem že veliko napisal,zato si lahko preberete odgovore ravno na to temo.
Lepo vas pozdravljam,Bruno
Kot ste predlagali sem na KD poslala zahtevek za izplačilo odkupne vrednosti zavarovanja. Včeraj sem dobila informativni izračun in me je skoraj kap. Vložila sem več kot 2000€, ven pa dobim 700€. Se da karkoli narediti, da bi bil znesek večji? Npr. preko odvetnika?
Če to ni kraja, požegnana s strani države, potem ne ve kaj kraja je…
Razočarana nad vsemi zavarovalnicami in niti blizu mi naj ne hodijo kaki agenti, ki obljubljajo astronomske cifre… Marš!!!!
Nažalost v prvih letih zavarovanja nastanejo največji stroški.
Zato tudi preko odvetnika ne morete zahtevati vejega izplačila.
Lepo vas pozdravljam,Bruno
Ponekod že obstajajo naložbe in zavarovanja kjer stroške pokrivajo z donosom.
To pomeni če ne delajo donosa si tudi stroškov ne računajo.
Osebno se mi zdi ta način najbolj pošten, Potem se vsaj trudijo delati donos, pri nas je pač tako vzamejo določen znesek neglede na kvaliteto opravljenega dela saj jim ni treba dejansko jič druga delati kakor vpisovati komitente v računalnik, vse ostalo opravo program če je dobro nastavljen.