Pozdravljeni
Ne vem če sem se obrnila na pravi forum pa vseeno:
Že cca. 2 leti poskušam odpraviti odvečno salo na trebuhu in nogah a mi nikakor ne uspe. Naj povem, da sem jemala kontracepcijske tablete in se se v cca. 6 letih zredila 27 kg. Najprej sem bila prepričana, da to ni od tablet a ko sem prenehala z jemanjem le teh se je porast kil ustavila oz. jo lahko kontroliram.
Hodila sem na fitnes po 3-4 krat tedensko, kolesarila, pazila na prehrano itd a kile so šle samo gor. Sedaj cca. 1,5 let po prenehanju jemanja tabletk sem se odločila, da poskusim z kavitacijo a uspehi še zdaleč niso taki, kot sem pričakovala.
Ne rečem trebuh se je čisto zmehčal, a čm ne grejo skoraj nikamor. Izgubila sem najprej 5 cm po obsegu a se je čudežno povrnilo skorj pol nazaj. Naj povem, da kombiniram kavitacijo z vakumom, ne vem, če bom prav napisala lipolizo, 2x tedensko imam pilates, pa tudi doma telovadim na napravah(ne vsak dan).
To delam že dobra 2 meseca.Na kavitacijo in vakum ter vse možne kombinacije hodim 2x tedensko. Kozmetičarka mi je ravno včeraj rekla, da ne more razumet zakaj se zadeva odvija tako in da v svoji dolgoletni praksi še ni imela takega primera.
Mene pa zanima ali morda veste če je mogoče, da so na moj organizem vplivale tabletke ali kaj bi lahko bilo ? Grem pa proti 40.
Pozdravljena ga. Miša
Naj vam odgovorim jaz. Sem kozmetičarka in poznam vse metode pri odstranjevanju telesnega obsega.
Vaš primer se dogaja večini žensk in je zdaleč da bi bil kakorkoli osamljen primer.
Glede na to, da ste napisali, da odpravljate obseg s kavitacijo, vacumom, pilatesom in podbno naj vam povem, da se prvi efekt vidi zelo dober, vendar se vedno povrne za malo več kot polovico nazaj v zelo kratkem času- to je stalna praksa. Sploh pa pri kavitaciji ki je preveč agresivna.
Vsi aparati, katerikoli se nahajajo na tržišču za preoblikovanje telesa so namenjeni kot pomoč pri preoblikovanju telesa in nikakor ne za hujšanje. To pomeni, da če želite zmanjšati obseg morate najprej ugotoviti kaj je tisto kar vam zastruplja telo in kaj je tisto zaradi česar ne morete shujšati.
Govorim na pamet, ker ne poznam vaega primera, vendar mislim, da vaš organizem nekje potrebuje vašo pomoč. Ali ste na katero živilo preobčutljiva, ali imate mogoče kakšen stres in se organizem brani na ta način ali pa mogoče vaše telo deluje kot kamela- shranjuje zalogo na dele telesa, ker ve, da bo prišlo lačno obdobje.
Priporočam vam, da ugotovite kaj je tisto zaradi česar ne morete shujšati in poslušate malo bolj svoje telo.