Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija katero adaptirano mleko

katero adaptirano mleko

pozdravljeni,

prosim za nasvet glede mleka, če boste znali svetovati. vem da je vse odvisno od otroka, pa vendar. imamo 3,5 mesečnega fantka, ki smo ga zaradi krčev od 1 meseca do sedaj hranili z novalac ac mlekom, od delnem dojenju kolikor je le bilo, ki ga je dobro prenašal.sedaj smo poskusili z navadnim baby love mlekom, ki so mi ga mnogi pohvalili in morda je malo bolj siten popoldne in zvečer, imam občutek da ga zvija. kako dolgo traja, da se vidi ali otroku mleko odgovarja, saj mi je pediatrinja rekla cca tri tedne? in če mu to mleko ne bi odgovarjalo, kaj morda svetujete? sem razmišljala tudi o hipp combiotik. naj povem ,da mu waya probiotike z d3 tako in tako dajem.
o mleku z navadno količino laktoze razmišljam, saj imamo malo tezave da je pogosto lačen prej kot v 4 urah (na toliko časa je, da se nekako drzimo priporočenih količin, saj je ze tako in tako velik 65 in težak 7400 pri 3 mesecih in si ga ne upam hraniti vsake 3 ure, ker je pravi mali požerušček.) in če bi prenašal navadne formule, bi lahko če bi bilo res treba prešli na kako bolj nasitno kot je npr aptamil in milumul.
imam tudi vprašanje, kaj menite o škrobu v adaptiranem mleku, saj vidim da ga aptamil… vsebuje?
in pa ali je tavrin pomembna sestavina mleka?
hvala in lp.

Pogosti trebušni krči novorojenčka in malega dojenčka okoli 3l meseca pojenjajo in izzvenijo. Takrat lahko uporabimo navadno adaptirano mleno formulo brez omejitev.
Vsebnost laktoze v fomrulah proti krčem ni tako izrazita, da bi sploh lahko govorili, da to mleko ni tako hranljivo.
Škrob je dodan kot zgoščevalec in to ni žitno mlečna kašica.
Adaptiranemu mleku prouzvajalci dodajajo razne aminokisline, ki naj bi blagodejno delovale na otrokov razvoj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close