kateri sladkor za hipo
Imam sladkorno tip I že od otroštva.
Zanima me kakšene izdelke – (npr. bonbone, energijske tablete …) uporabljate v primeru hipe – glede na izkušnje menim da bi bili najbolj učnikoviti tisti ki vsebujejo čimveč glukoze.
Prenašanje raznih sladkih sokov, suhi fig, kock sladkorja ki se drobijo vsak dan itd… stalno s sebo mi ni praktično.
Glukagon pa menim daj je bolj namenjen da ti ga da kdo drug, ko si ne moreš sam pomagati.
Pred leti je obstajal so obstajali precej veliki pravokotni ploščati bonboni Vitergin ( po 6 v pakirano kot tablete) , ki so vsebovali zelo veliko glukoze( mislim da okoli 90 %) in so se zelo dobro topili., kar je tudi pomemebno, saj v primeru hipe nimaš čassa v ustih 15 minut žuliti nekih bonbonov.
Ti so me kar nekajkrat rešili iz problematične situacije.
Sedaj obstaja sicer izdelek z istim imenom, ampak v “nizkokalorični” izvedbi , torej za hipo povsem neuporaben.
Iščem torej nekaj z zelo visokim % glukoze in tako praktičnega in majhnega da nikoli ni odveč v žepu.
Sicer zadeva res malokdaj pride prav, ampak je takrat toliko bolj nujna.
Aleš73 !
Kontaktiraj me na mail in ti bom lahko posredoval nekaj izkušnji s tega področja.
Reklamiranje izdelkov ni dovoljeno na forumu.
Gele si kupuje v Gigasportu, sicer jih dobiš v vseh športnih trgovinah, najraje ima Power gel. Res pa je, da te gele uporablja navadno na tekmah, ali ko je v res hudem fizičnem naporu. Glukoza pa je prah (Glukosum Monohydricum), ki se ga dobi v lekarni po 1 kg. Se zelo hitro topi v vodi in gre direktno v kri. Ko še nismo imeli Glukagona, je bilo lažje z glukozo kot s sladkorjem, no srečo sem imela, da mu je refleks požiranja ostal, tako sem mu med hipo dala piti . Vprašajte v lekarni, če pa vas lekarnar ne pozna, bodo mogoče tudi težave, saj se bojijo izdajati glukozo, saj jo uporabljajo predvsem narkomani za mešanje z drogami, ker izgleda podobno, no nama se je to zgodilo, ko sva zaprosila drugje in ne v lastnem kraju. Pokaže naj tudi potrdilo, da je diabetik. Dozirajte pa ne preveč, ker zelo hitro pride v kri, jaz mu pripravim 2 dcl vode in eno veliko žlico glukoze, ko je sladkor med 2 in 3. Lp
Sem kar skopirala, ker sem o tem pisala že nekomu drugemu, to uporablja moj mož.LP
Dodam naj še to, da ima s seboj vedno škatlico (od vitaminov), katero sva napolnila z glukozo, saj glukozo lahko da kar v usta, saj se dobro topi.
V ZDA obstajajo taksne glukozne tablete, kjer ima 1 tableta natancno 15g OH – torej tocno ves, koliko jih potrebujes za uravnavanje hipe. Na zalost cesa taksnega pri nas se nisem nasla. Ce ze pise, da izdelek vsebuje glukozo (v lekarni so mi ponujali Vitergin), potem nikjer ne pise, koliko OH vsebuje in je tako res tezko ukrepati v hipi – ne vem namrec, ali moram pojesti 1 bonbon ali pa kar pol skatle. Zaenkrat se imam glukozne tablete iz zadnjega potovanja v ZDA, ki so moj izhd v sili.
Drugace se mi pa tile geli tudi slisijo kar sprejemljivi – ceprav se mi zdi, da niso ravno poceni. Tiste glukozne tablete so res poceni (6 v sklatli stane okoli 200 SIT).
En gel je nekje med 400-600 sit, žal so res dragi, a jih moj mož uporablja le ko je zunaj kot izhod v sili, saj ga lahko zaradi fajn embalaže pije kjerkoli, sicer pa ima pri sebi, kot sem že napisala, majhen lonček s čisto glukozo.
Zdravo!
Jaz imam Sladkorno tip 1 in se res veliko ukvarjam s športom. Problem z glukozo je velik in jaz uporabljam izdelek DESTROGEN. To je glukoza v prahu in stane 2450 sit za 1kg. Pride v kri praktično takoj in je res učinkovito. Lahko mešaš z vodo ampak če je panika daš tudi malo prahu v usta in takoj pomaga.
Seveda sem se pri uvozniku dogovoril še za dodaten popust 🙂
Če pa ne potrebujem energije takoj to sekundo pa s sabo nosim ponavadi kakšne sladke ploščice, ki jih je na milijone na trgu.
Če te še kaj zanima pa: [email protected]
LP Bostjan
Uporabljam CARRERO GEL. Embalaža je približno 1 x 8 cm, zelo praktično in priročno, praktično takoj dvigne cukr. Dobi se pri Zaloker&Zaloker (uvozniki raznih medicinskih pripomočkov) ali v Lekarni Metelkova (najbrž še kje drugje). Eden stane približno 350 SIT, ampak mislim, da jih zdaj prodajajo po 10 v pakiranju, torej približno 3.500,00 SIT, ampak je za dolgo časa, razen če imaš s hipami hude probleme.
LP
Uporabljam CARRERO GEL. Embalaža je približno 1 x 8 cm, zelo praktično in priročno, praktično takoj dvigne cukr. Dobi se pri Zaloker&Zaloker (uvozniki raznih medicinskih pripomočkov) ali v Lekarni Metelkova (najbrž še kje drugje). Eden stane približno 350 SIT, ampak mislim, da jih zdaj prodajajo po 10 v pakiranju, torej približno 3.500,00 SIT, ampak je za dolgo časa, razen če imaš s hipami hude probleme.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.