Kateri čaj vas zbudi?
Ker sem neprestano utujena/zaspana, rabim veliko spanja itd., me zanima, kaj vam pomaga, da vas prebudi in da po možnosti deluje nekaj časa – kavo sem nehala piti oz. precej zmanjšala (pa tudi, ko sem jo pila, me sploh ni zbudila, po njej sem mirno lahko spala dalje :)), izmed čajev pa sem veliko slišala o šentjanževki in jo sedaj pijem že nekaj tednov, pa se mi ne zdi, da bi ravno kaj pomagalo…
Eni tudi pravijo, da bi naj tako deloval npr. zeleni ali črni čaj…
Kaj pa vam osebno pomaga? (pa ne rabi nujno biti ravno čaj, morda kaka hrana ali karkoli?)
Hvala in lp, zaspanka 🙂
Imam podobne probleme. Takole je, pravi čaji so idealna rešitev, še posebej je zadnje čase v modi earl grey čaj. Ta čaj se pije z mlekom, kupi pa se ga v vsaki trgovini. Če ga vzameš v kakšni specializirani trgovini dobiš še za kanček močnejšega. Je bolj zdrav kot kava, učinek poživitve je pa skoraj večja. Moram pa priznati, da nima ravno dobrega okusa.
Če tudi tebi ne bo všeč, ti priporočam metkin čaj. Ta te sicer malo manj zbudi, a vseeno je učinek občuten. Je boljši, lahko ga tudi večje količine spiješ, poleg tega pa je primeren za vneto grlo ali prehlad.
LP
crna caja assam dirial tgfop1 in english breakfast imata veliko kolicino teina in sta primerna za jutranje pitje. z mlekom ali brez, sladkan ali ne, kakor komu pase – na okus pa se je treba malo navadit, ce niste reden uzivalec pravih (crnih) cajev. najvecjo izbiro imajo v cajnici Cha v lj, posljejo pa jih tudi na dom!