katere KT
Spoštovani!
Stara sem 26 let. 4 leta sem jemala KT Logest, potem pa sem hodila na terapijo zaradi vseh mogočih alergij. Posledica teh terapij je bila, da mi KT niso več odgovarjale (stalni glavoboli, iste reakcije kot jih imam pri alergiji – verjetno je izbruhnila alergija na katero izmed sestavin tablete). Ginekolog mi je takrat zamenjal Logest z Yasminelle, isti učinki. Omenjeni tableti in Yarino sem nesla na testiranje in so ugotovili alergijo na prvi dve, na Yarino pa ne, vendar niso povedali na katero sestavino. Takrat sem prenehala z jemanjem KT. Uporabljala sva kondom ali metodo umika. Sedaj po 4 letih bi spet začela z jemanjem tabletk vendar ne vem za katere naj se odločim. Ko sem to omenila ginekologu, mi je povedal da KT zagotovo niso krive za moje težave zato se obračam na vas.. Nagibam se k obližem ali Qlaira tabletkam. Yaz bi naj bile podobne Yasminelle. Katere bi mi vi priporočili, če je seveda možno določiti ene glede na podan opis.
Hvala za pomoč
Zanimivo, da ste bili probčutljivi na Yasminelle na Yarino pa ne.Ti dve tabletki sta namreč z istimi hormoni, le odmerki so drugačni pri eni in drugi. Lahko pa je za preobčutljivost odgovorna katera od pomožnih sestavin tabletke in ne hormoni.Najbolje bo, da poskusite neko drugo kombinacijo in opazujete svoje počutje ob tem.Lahko se odločite za Evro ali Qlairo.