Najdi forum

Katere knjige priporočate?

Pozdravljeni!

Večkrat sem videla, da si bralci med seboj in seveda tudi strokovnjaki priporočajo določene (uspešne) knjige, torej čtivo na določeno temo: partnerji, medsebojni odnosi, ljubezen, starši…

Na zadnje sem videla ta priporočila:

dr. Susan Forward: Strupeni starši
dr. Gostečnik: Srečal sem svojo družino, Poskusiva znova

Večkrat je bila omenjena tudi knjiga “Najina ljubezen” (avtor?).

Katere knjige še priporočate na to temo družine in partnerjev? Mislim, da bo čez poletje to čtivo prišlo zelo prav, hkrati pa je lahko tudi dobra ideja za darilo:)

Hvala vsem že vnaprej!

Avtor knjige “Najina ljubezen” je Harville Hendrix. Skupaj z ženo sta napisala še “”Zdrav otrok in ljubezen staršev”. Zelo priporočam tudi knjigo “Družine in kako v njih preživeti” (R. Skynner, J. Cleese). Skupaj s knjigami, ki ste jih omenili že sami, bi moralo zadoščati, da dobite eno zaokroženo sliko, kako nas zaznamuje izvorna družina, zakaj smo taki kot smo, kaj lahko spremenimo in približno kako naj se tega lotimo. Na trgu je ogromno knjig, ki ponujajo rešitev na hitro, po bližnjicah, ki jih na žalost (ali srečo?!) ni. Omenjene knjige pa so v tem pogledu korektne in zato tudi pomoč tistim, ki svojo osebno rast in odnose jemljejo resno.

Lep pozdrav

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

G. Gašperlin, najlepša hvala!

jaz sem z veseljem brala tudi vse Košičkove knjige (Človek imej se rad, pa še cel kup jih je samo težje dostopne ker so starejših izdaj), pa tudi od patra Gostečnika npr Srečal sem svojo družino.
se strinjam z našim moderatorjem da je precej knjig – te pa so meni res dale misliti (so mi ostale v spominu).

New Report

Close