katera država ima najboljši zdravstveni sistem v Evropi?
Malo sem brskala po internetu in naj bi to bila Danska. Ali kdo ve kako je tam z zdravstvenim sistemom?
Kako je pa v drugih evropskih državah? Kako je z zdravstvom?
Slovenija je najboljsa
To niti pod razno ne drži. Nemško zdravstvo je boljše od našega: čakalne dobe na poseg so krajše, čakanja v čakalnicah praktično ni – na vrsti si ob uri, ko si naročen, na izvid ne čakaš – pride skoraj takoj, zdravljenje je prvovrstno, pri zdravniku si res stranka in skratka, same pohvale!
Kaj pa anglija saj oni so bili prva drzava z NHS, ali ne??
Angleski NHS se pocasi pocasi, a zanesljivo podira, za to ‘skrbi’ sedanja koalicijska vlada,ki zeli z nekimi privatizacijskimi reformami ‘izboljsati’ sistem… Skoraj vsak dan je v medijih izpostavljen kak sokanten dogodek – vceraj so porocali o skbri za ostarele v bolnicah, rezultati so porazni, saj je petina pod standardom, medtem ko je le malo vec kot polovica primernih. Krcenja, zmanjsevanja sredstev prispevajo k temu, da je sistem prevzela papirologija…
Cez 40 let uporabljam British NHS in ne morem reci da sem bil kdaj prikkrajsan zdravsva kakor tudi ne moja druzina in sorodstvo. Se slisi to in ono, na primer tam je negdo umrl ko je cakal da pride na vrsto in podobno. Potem se slisi da so odkrili nekje v bolnici umazano mizo ali hodnik itd in so casopisi zagnali ogromno zgago. Drugje so se sorodniki pritozizili da stara mama lezi v lastnem dreku ze ure ce ne vec in so mediji zagnali se eno zgago.Se slisi da ljudje cakajo na operacijo kolka na leta dolgo tako da se sploh ne morejo vec gibati.predno pridejo na vrsto. Od moje zene sestre moz je tezko hodil nekaj casa radi kolka in je bil operiran predno je postalo resen problem. Toliko se jamra in pise o NHS da bi clovek mislil da sploh ne obstoja. Vse ki jih poznam smo vsi zadovolnji in brez pritozb glede angleskega zdravstvenega sistema in to nekaj pomeni, ce jaz to recem.Kjlub temu je razumljivo,da, to sicer ne pomeni da je sistem popolnoma brez problemov, toda kar se tice mene in moje druzine je OK.
Forum je zaprt za komentiranje.