Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija katera čokolada pri alergiji na arašide in jajca

katera čokolada pri alergiji na arašide in jajca

Pozdravljeni,

že nekaj mesecev imamo potrjeno alergijo na arašide (prej samo jajca). Sedaj je nastopil problem čokolade, ki jo naš sinko obožuje. Dosedaj po kinder jajčkih in čokoladah ni imel problemov, sem pa včeraj opazila, da je ponovno dobil lažjo obliko koprivnice, ko je prejšni dan pojedel precej teh čokoladic. Res pa je, da mu je prejšnji dan babica potresla riž z neko naribano jedilno čokolado.

Na strani Kinder sem brala, da za obrat v Kanadi zagotavljajo, da ni sledi oreščkov, ne vem ali velja to tudi za naše kinder čokolade, ki jih uvažajo iz Nemčije.

Skratka, sedaj doma jok in stok, ker mu ne damo čokolade, Plamila ne mara, kar pljuva.

Vesela bi bila, če imate informacije, ali bi katera mlečna čokolada le prišla v poštev in ali imate kakšne izkušnje s Kinder čokoladami.

Hvala in lp

Mi smo tudi zelo dolgo iskali čokolado, ker smo alergični na lupinasto sadje,… V mercatorju smo na oddelku za alergike, kjer je tudi brezglutenska hrana in podobno odkrili mlečno čokolado izdelano v Angliji, ki je brez lupinastega sadja, mleka, jajc. Imajo jo več vrst, vendar je naši všeč le mlečna (rjava embalaža, moder napis-mlečna čokolada). Ni pa poceni. Čokolad in sladkarij iz proizvodnje za široko potrošnjo se mi izogibamo.

najlepša hvala za informacijo.

pa je to mlečna čokolada iz mleka ali ne? Ker si prej napisala, da je brez mleka.

lp

Uporabljeno je riževo mleko. Imajo jo tudi v Sanolaborju.

New Report

Close