Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Kasko zavarovanje

Kasko zavarovanje

Pozdravljeni!

Zanima me do katere vrednosti oz. starosti avtomobila se “izplača” plačevati
oz. kasko zavarovati avtomobil. Sam imam 8 let staro Laguno (l. 1997, 1.8,
vrednost okrog 900.000 SIT, na leto prevozim okrog 20.000 km, avto vozim
sam) in sem jo do sedaj vedno še kasko zavaroval (kraja, parking, ..),
mislim, da imam 1% odbitne franšize, na obeh zavarovanjih (obvezno, kasko) 50% bonifikacijo.

Nekateri pravijo, da se avta po starosti 5 let ne izplača več kasko
zavarovati.

Prosim, če mi nekdo lahko to malo razloži..sam se ne razumem!?

LP Gregor

Če imate vozilo na kredit, potem je pametno, da ga imate vsaj toliko časa zavarovanega, dokler tega ne odplačate.
Glede na to, da je vaše vozilo staro osem let bi na vašem mestu poleg obveznega zavarovanja zavarovala še stekla in poškodbe zaradi divjadi, poškodbe na parkirišču ( če je vozilo veliko parkirano na javnih parkiriščih – pri tem kritju so vključene tudi poškodbe ki bi jih na vozilu povzročil plaz oz. ledene sveče iz streh ) ter razbitje svetlobnih teles in ogledal.
Morate vedeti, da je zavarovalna premija pri kasko zavarovanju odvisna od nove nabavne vrednosti vozila na dan sklepanja, kar pa v vašem primeru ni malo.
Če vas zanima primerjava z kaskom ali brez in kombinacije mi pišite, pa se bova dogovorila, da vam izračunam.
Lep pozdrav
Tanja Razinger

že samo če ima avto airbage se ga splača imet kasko zavarovanega vsaj toliko časa, dokler ti ga zavarovalnica še hoče zavarovat.

razmislimo koliko bi nas stal trk avtomobila pri 40 na uro, ko se zamisliš in spregledaš parkirano vozilo pred teboj.
samo dva airbaga bi nas stala 300.000 sit pa naprej.

torej kasko ostaja.

Morate računati na to, da v primeru poškodovanja airbagov verjetno ne bodo samo airbagi poškodovani, ampak še kaj drugega. Tako, da bi v tem primeru vozilo po vsej verjetnosti padlo v totalko.
LP
Tanja Razinger

New Report

Close