Lepo pozdrav!
Mene pa zanima, če bi mi lahko pomagali, ker sem v hudi dilemi:
Ravno danes sem kupil novo Citroen Xsaro ,ki pa ga še nisem prevzel. Ima 2000ccm, 66kW, 90KM, 2005 letnik, nabavna vrednost avtomobila: 3.200.000 sit. Ima pa od opreme: avtomatska klimatska naprava, 4x airbag, original radio s cd-jem, servo, abs, alarm, potovalni računalnik, električno nastavljiva ogledala…vse je serijsko razen alarma, ki pa je tudi kupljen v avtohiši. Nisem mladi voznik in sem pri zadnji registraciji imel 15% popusta. Me pa zanima koliko bi me prišlo zavarovanje – navadno in kasko (stekla, kraja – na parkingu, ob trku, brez zavarovanja oseb in ob naletu divjadi).
Se pravi koliko bi prišel kasko za tak avto – predvsem za poškodbe na avtu, razbitju stekel, kraji avta oz. opreme??
Malo sem v dvomih glede nove nabavne vrednosti vozila, saj je po mojih evidencah le ta precej višja ( od 3.700.000 – 4.000.000 SIT ).
Precej številk sem naračunala. Glede na to, da ne vem, ali že imate 15 % bonusa, ali boste šele imeli, sem vam naredila izračuna za obe varianti, prav tako za nabavno vrednost vozila 3.200 in 3.800. Polno zavarovanje = kar ste želeli.
Če je NV 3.200 z 20% bonusom je polno zavarovanje 220.000SIT, če pa je 3.800 pa 240.000
Če je NV 3.200 z 15% bonusom je zavarovanje 230.000, 3.800 pa 260.000.
Podarimo vam tudi enoletno članstvo AMZS.
Če vas še kaj zanima se lahko tudi slišiva, napišite mail, pa vam pošljem številko.
Veste za kasko zavarovanje si mora vsak agent vzeti kar precej časa. To se v parih minutah ne da razložiti. Ko nastopi škodni primer, je žal prepozno.
Lep pozdrav
Tanja Razinger