Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kašice

Kašice

Spoštovani!

Svoji 2 letni hčerki že dobro leto za večerjo dajem kašice, ki so že pripravljene ali od Milupe ali Alete, ipd… in sicer različne okuse: gres, jabolko, češnja, jagoda, rižolino… Zanima me ali je to zelo slabo? Nekateri so zelo proti tej umetno pripravljeni hrani, drugi spet ne. Ona sama jih ima rada.

Čez dan je zelo različne jedi.

Za zajtrk npri. kruh in marmelado, jajca, salamo, marmelado… + kozarec mleka, kakav, čaj..

Za kosilo je vse kar jeva z možem, npr. juhe, omake, meso, krompir, polento… v glavnem ni izbirčna.

Za dopoldansko in popoldansko malico pa večinoma sadje ali jogurt.

Skratka zanima me ali so za večerjo primerne te kašice oz. ali naj jih ukinem ali vsaj zmanjšam? Ali jih poje preveč?

Najlepša hvala za odgovor!

Pozdravljeni, poly.a,
jaz sem še iz stare šole in mislim, da je bolje, če otroku pripravite domačo hrano, kašice in ostali kupljeni proizvodi pa naj bi bili rezervirani za potovanje, počitnice, ko nimate možnosti kuhanja.

Za večerjo ji lahko naredite domač gres, domač mlečni riž, z jabolkom, breskvo, proseno kašo z jabolki, polento z mlekom, ajdove žgance … Skratka, velika izbira.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Oz. od kdaj naprej posteljica? – ker zamujamo s preselitvijo, nam v sedanje manjše stanovanje še vedno veliko bolj paše manjša zibka (40 x 80 cm), za katero sem pa računala, da jo bo hčerkica imela samo do 6 meseca… Ko smo pri starših, spi v otroški posteljici, in se lepo vali iz hrbta na bok in nazaj ter obrača na širino posteljice, in ne vem, ali je narobe, da je za to telovadbo prikrajšana doma? (No, saj na bok in nazaj še gre, ni pa tako komot) Torej, kdaj mora na večje ležišče?

Hvala že vnaprej in prijazen pozdrav 🙂

Pozdravljeni Jana11,
če je zibelka nekaj takega, kot je tale na sliki, potem se uporablja do 6. meseca. Potem mislim, da je otrok prevelik, preveč utesnjen, predvsem pa je nevaren, če že začenja vstajati.

Na tej strani pravijo, da je po četrtem mesecu čas za posteljico:

Prijazne pozdrave tudi vam vsem
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close