Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija kašelj, smrčanje, ‘zaletavanje’ hrane

kašelj, smrčanje, ‘zaletavanje’ hrane

Pozdravljeni!
Na vas se obračam z vprašanjem, ki se mi je porajalo zaradi skrbi do matere.
Stvar je sledeča: že skoraj 2 leti kašlja suh kašelj – pravzaprav se sploh ne more odkašljati. ti napadi kašlja trajajo včasih tudi po pol ure. Pri dr. so ovrgli vsako povezavo z napadi astme, pljučnico, tudi rentgen pljuč je bil popolnoma vredu, kadila ni nikoli. Ampak kašelj še ni največji problem. Težava je tudi v tem, da se ji v zadnjem času večkrat zgodi, da se ji kakšna drobtinica ‘zaleti’, sploh ne pride do zraka, začne se daviti. če takrat ne bi bilo koga od ostalih družinskih članov okoli, bi bila stvar verjetno usodna. v času teh dveh let, kolikor tudi kašelj traja, je začela tudi smrčati tako glasno, da se prav boleče sliši. Občasno se tudi zgodi, da sploh ne spi, ampak med tem ko je budna diha tako na glas, da se sliši kot da smrči. Verjamem da sem napisala zelo zmedeno, ampak upam da dovolj razumljivo.
Zanima me, kam naj jo napotim? ali je mogoče da tisti poklopec pri sapniku ne deluje kot bi moral? Jo napotim na ORL, ali še enkrat k pulmologu..?
Prosim vas za odgovor, saj me res skrbi to njeno ostajanje brez zraka, ko se ji ‘zaleti’. Vem da se vsakemu lahko hrana ‘zaleti’, ampak pri njej deluje, kot da takrat refleks kašljanja kar odpove.

Lepo vas pozdravljam in se vam že vnaprej zahvaljujem za odgovor,

Zvezdica

New Report

Close