Kašelj pri dojenčku
Danes zjutraj je moja sedem tednov stara Iva začela kašljati. Kašlja sicer v velikih časovnih razmakih, gre pa za raskavo kašljanje. Nosek ni zamašen, zato nemoteno dojim, vseeno včasih, ko kihne iz noska pride kar nekaj sluzastega smrklja. Tudi dihanje skozi nosek je na momente precej raskavo. Ko podere kupček in če zraven malo bruhne, je med koščki mleka sluz. Skratka, zdi se mi, da je teh sluzi povsod polna. Vroča ni in zaenkrat je še kar dobre volje, joka kot običajno. Vseeno me zanima, kako najpametneje ravnam, da ji olajšam prehlad in da se ne razvije v kaj hujšega, da bo čimprej zdrava.
Hvala in lep pozdrav,
Ana
Pozdravljena!
V takih mejnih situacijah je dobro opustiti za nekaj časa dejavnosti, ki telo primorajo v prilagajanje. Umivamo namesto kopamo, prezračimo prostor, ga zapremo in smo tam “zunaj”,ne sprejemamo preveč obiskov.Dodatno vlažimo zrak, da se sluznica ne izsuši preveč in pijemo večje količine tekočine. Pri otročkih pride v poštev blago prebrizgavanje s fiziološko. Po nekaj dnevih nespremenjenega stanja je dobro, da se pokaže pediatru.
Srečno!
Hvala za nasvet. Nosek ji čistim že od začetka prehlada, čeprav so se šele včeraj pojavile mucke. Še vedno kašlja, precej spi in tudi pije, sicer malo manj – včasih je pila ves čas, namesto dude, sedaj samo ko je lačna. Prehlajeni sva obe in prehlad traja od ponedeljka. Pediatra sem imela v mislih, če se ji bo nosek zamašil, da bo težko pila ali če začne jokati in dobi vročino, hud kašelj… zaenkat še vse odlično prenaša, čeprav je vsaj dan malo drugače, tudi pri meni – najprej sem imela samo suho grlo, nahod šele včeraj. Koliko časa traja, da se prehlad pozdravi. Ni en teden še normalno? Po kolikih dneh naj greva k pediatru, če se stanje ne izboljša? Ne bi šla rada prekmalu, ker nočem, da še tam kaj novega dobi. Sem pa pozorna in danes sva prehlajeni tretji dan.
Pozdravljena!
Imate prav, virusne infekcije se zdravijo en teden in v tem času imamo spodbudo, da smo še bolj pozorni na obnašanje in skrb zase.
Je pa v vsakem primeru pediater tisti, ki lahko presodi, kakšna je bolezen in kakšno zdravljenje potrebujete.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.