Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kašelj pri dojenčku

Kašelj pri dojenčku

Sin je star 9m to je njegov prvi prehlad oziroma je prvič bolan.
Začelo se ze z nekoliko povišano temperaturo čez noč, ki je nato minila in se ni do zdaj več ponovila.
Nato se je pojavil izcedek iz nosu (teče mu z nosa) nato sem v lekarni dobila hipertonično fiziološko, zdi se mi da mu iz nosa teče že manj. Potem se je pojavil še kašelj. Najprej je bil suh (kakšen dan) zdaj pa je en dan “tisti, ki je dober za izkašljevanje) na vsake toliko časa se nakašlja. V lekarni so mi dali sirup za lažje izklaševanje. Zvečer oziroma ponoči se kašelj umiri – ponoči ne kašlja.
Zdaj opažam da mu včasih čez nos” udaro zelenkasto” verjetno je to gnoj ki se puca, saj se ne more izkašljati in pljuniti ven?
Bi bilo potrebno do zdravnika. Ali počakam en teden ko bo od prvega dne prehlada minilo teden dni. Ali bi bilo trebs iti prej na pregled?
Drugače je vredu, ko je buden se igra kot prej ko je bil zdrav. Le malo več spi.

Hvala za odgovor lp

Po opisu otrok preboleva prehlad brez zapletov. V takem primeru ni potreben pregled. Če pa se pridruži vročina po nekaj dneh prehlada, bolečina (uho) ali znaki težkega dihanja, je potrebno k zdravniku.
Ob prehladu dobro čistimo nos, dvignemo vzglavje. Kašelj je del prehladnih znakov, ki lahko traja tudi teden, dva ali več. Ne uporabljamo nobenih sirupov, saj dokazano pri otrocih prav nič ne pomagajo in so lahko tudi škodljivi. Otrok namreč ne zna odhkrati in izpljuniti, kar ga sirup tudi ne nauči.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close