Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kašelj po prehladu, enoletnik

Kašelj po prehladu, enoletnik

Spoštovani!

Najin 13m otrok je od vstopa v vrtec v septembru več ali manj vseskozi počasi smrkav. V tem času je bil 3x bolj prehlajen, nazadnje pred 3 tedni, ko je imel tudi vročino do 39. V tem času sem bila v stiku s pediatrom, pregleda v živo pa ni opravil. Čez nekaj dni je nato vročina popustila, prav tako zamašenost nosa. Vse od takrat pa zjutraj, ko se prebudi, še vedno nekajkrat pokašljuje. Kašelj je produktiven. Ko se izkašlja je ok. Tudi čez dan opazim, da mu hrope pri dihanju, ko se uspe izkašljati, je spet dobro. Sicer za čiščenja nosa uporabljamo Tonimer, po potrebi tudi Baby vac (občasno se zjutraj nabere več sluzi), zadnjih nekaj dni ga mažem s kremo Fitobalm. Vse od prehlada spi z dvignjenim ležiščem, soba ima 20 ° C, vlažnost je primerna … Zjutraj kašelj vseeno vstraja. Je to normalno? Bi ga naj pregledal zdravnik? Lahko svetujete še kaj?

Sicer deluje popolnoma zdrav, živahen, ješč …

Hvala in lp!

(Sporočilo z istim vprašanjem sem poskušala poslati že včeraj, a zaradi težav s povezavo nisem prepričana, da je prišlo do moderatorja. V kolikor ste prejeli obe sporočili, to, prosim, obravnavajte kot brezpredmetno.)

Po preboleli okužbi zgornjihdihal, ki se je morda razširilo tudi na srednja ali celo spodnja dihala (npr. bronhitis, pljučnica), lahko kašelj traja še več tednov.
Jutranji kašelj je pogost, običajen tudi pri zdravih. S kašljem si čistimo dihalne poti, ker pa tega ponoči ne počnemo ali počnemo bolj poredko, smo zjutraj pogosto “zabasani” in si moramo dihala očititi s kašljem. Otrok seveda ne zna in ne zmore efektivno, hoteno, globlje zakašljati, zato je čisščenje dihal manj učinkovito kot pri odraslih.
K zdravniku greste, če je kašelj moteč izven jutranjega časa oz. po spanju, če se stopnjuje po frekvenci, ima otrok vročino, znake težkega dihanja, zeleno rjav izpljunek.
V nasprotnem bo kašljal še nekaj časa, vendar samo jutranji kašelj ne govori o bolezni dihial.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close