Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kaselj med spanjem

Kaselj med spanjem

Pozdravljeni, prosila bi za vase mnenje/nasvet glede tezave. Hcerka, stara leto in pol zadnji mesec veliko kaslja med spanjem. Nima nobenih znakov prehlada, ko je budna kaslja ni, ampak samo med spancem, se bolj izrazito med popoldanskim. Vecinoma je kaselj suh, tako mocno kaslja, da se razbudi in ne zaspi vec nazaj. V vrtcu je ista pesem. Posledicno je nenaspana in sitna. V sobi je nekje med 50-60% vlage. Je mozno da bi slo za kaksen refluks? Imate kaksno idejo, kaj bi lahko poskusila? Je bila pa pred tem kar pogosto prehlajena, produktiven kaselj se je vlekel od zadnjega prehlada cca. Mesec in pol, potem pa presel samo na ta med spanjem. Hvala za odgovor in lepe praznike vam zelim 🙂

Glede na to, da je bila deklica ob začetku tega kašlja prehlajena, je najbolj verjetno, da gre za čiščenje d8ihalnigh poti v vodoravni legi (ležanje), ko sluz priteka v zgornja dihala in jih s kašljem očistimo. Kašelj po prebolelem vnetju dihal lahko traja tudi več tednov in značilno zanj je, da se pojavlja med spanjem. Vnetje dihalnih poti okvari sluznico dihal, ki se celi in čisti torej še več tednov.
Refluks je ena od možnosti, še posebej, če je deklica že v dojenčkovem obdobju imela težave z njim.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close