Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Kašelj, ki to ni..?

Kašelj, ki to ni..?

Lepo pozdravljeni!

Že nekaj časa (nekaj mesecev) imam težave z nenehnim kašljem, ki pravzaprav niti ni kašelj, ker ne izhaja iz pljuč temveč gre za nenehen poskus odstranjevanja “tujka” iz žrela (zgornji del žrela ob obnosnih votlinah). Ta “tujek” pa je pravzaprav (moje mnenje) občutek lepljenja sline na sluznico žrela. Pravim občutek, ker s “kašljem” in prav tako z nenehnim požiranjem tega “tujka” oz. sline ne pride do odstranjevanja le te, ker pravzaprav te sline niti ni, prej imam občutek premajhnega kot pa prevelikega izločanja sline. Ta nenehen “kašelj” je zelo zoprn in moteč kakor zame tudi za okolico.
Vem, da brez pregleda ne gre, vseeno pa me zanima vase mnenje kaj bi lahko bilo v tem primeru. Sam ne vidim nobenih sprememb sluznice oz. kakršnega koli dejanskega tujka v žrelu (?), prav tako nisem prehlajen in drugih težav nimam.

Hvala lepa za odgovor!

Spoštovani,

po opisu sodeč gre verjetno za refluks. Seveda pa priporočam ORL pregled za potrditev le-tega.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close