Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kašelj in vnetje spolovila pri deklici

Kašelj in vnetje spolovila pri deklici

Pozdravljeni!
Doma ima 19mesecev staro punčko pred slabim mesecem sva bile pri zdravniku ker je bila vidno izčrpana in slabe volje. Pokazalo se je da je imela rdeče ušesek in pordelo grlo. Dali sva kri pokazalo se je da je virusno. Od takrat pa mala kašlja sočen kašelj predvsem zjutraj in po popoldanakem spanju ali če npr.veliko pije. Sliši se dihanje kot da ima tujek v grlu ko se izkašlja je ok. Ima tudi zamašen nosek,sluz redko pride vn. Čistim ji z fiziološko,tonimerjem in baby vacom. Sluzi ponavadi ni veliko je pa bela-rumenkasto svetlo zelena.
Naj povem da je in pije normalno,pije s flaše s cucljem in se ne ustavlja vsakič ko naredi požirek(to počne ko ima zelo zamašen nos). Koliko časa trajajo takšni kašlji in ali bi jo morala pogledati p. ?
Drugo vprašanje je povezano z težavami s spolovilom. Ob rojstvu mi je patronažna odsvetovala čiščenje spolovila od znotraj(male sramne ustnice). Nakar sva morale pri sistematiki pri 1 letu oddati vodo. Prvič ni bilo vredu. Ko sm povedala pediatrinji da mi je sestra odsvetovala čiščenje se ni strinjala. Povedala mi je naj ji temeljito sčistim bele obloge ker je že imela rdeče. Mažem naj ji tudi z sudocreme. Zdaj punčka ne pusti da ji čistim in mažem zdi se mi da ima celo bolj pordelo. Je možno to od sudocrem ali jo naj peljem k pediatrinji ker jo evidentno moti? Hvala za pomoč.

Kašelj in s tem čiščenje dihalnih poti lahko po preboleli prehladni virozi trajajo tudi 2-3 tedne. Pomembno je, da se stanje ne slabša.
Vsekakor je treba spolovilo očistiti oblog. Najbolje se očisti z vatko, namočeno v olje (mandljevo, olivno). To je pač potrebno narediti, ne glede na upiranje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close