Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Kašelj in občutek tujka pod mandljem

Kašelj in občutek tujka pod mandljem

Pozdravljeni,
približno en teden imam suh, dražeč kašelj in se ne morem odkašljati, še huje je zvečer. Prav tako imam bolečine v vratu in zadnjem delu glave. Hčerka je pred enim mesecem imela laringitis in tudi sin kašlja. Zdaj pa se mi je pojavil še občutek, kot da bi imela tujek pod levim mandljem (ki je zelo razbrazdan), kot da bi imela zataknjeno las ali nekaj podobnega, ki me draži. Sem tudi hripava. Stara sem 28 let. Kaj bi to lahko bilo?
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Spoštovani,

kar ste opisali, so znaki viroze. Priporočam veliko tekočine, pstile za žrelo, proti napadom kašlja pa inhalacijske kortikosteroide in hitrodelujoče bronhodilatatorje (lahko predpiše vaš zdravnik). Tako stanje lahko traja do 6 tednov.

Le v primeru novo nastale vročine po že več kot 5 dneh prehlada ali bolečin po eni strani obraza z gnojnim izcedkom iz ene nosnice je treb pomisliti na dodatno bakterijsko okužbo.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close