Najdi forum

kašelj

moja žena že kar nekaj let pokašljuje,včasih več,včasih manj.Kašelj je suh in se zelo težko odkašlja (stara je 45 let).zadnja dva do tri mesece pa je še posebno izrazit.V tem času je bila že trikrat pri zdravniku.Prvič je dobila samo nekaj za pomiritev,drugič LONTERMIN in PHOLCODIN,tretjič pa so jo poslali slikati še pluča.Nobenega rezultata.Pljuča so v redu,kašlja pa še kar.Zvečer ko leže nekaj časa kašlja,potem se umiri in zaspi.Ponoči ne kašlja.Ko se zjutraj zbudi,pa še predno vstane kašlja in potem kašlja ves čas ko je v kopalnici (ca.pol ure).Čez dan kašlja sem pa tja,če se smeje je zopet tu napad kašlja,če se napreza itd…
Naj omenim še to,da je pered enim letom opravila tudi alergoteste (cca.16 testov na roki) rezultati so bili negativni,na nič od testiranega ni bila alergična….
Na kaj bi vi posumili,kaj vi pravite na vse to…..naj povem še to,da kašlja v različnih letnih obdobjih,tudi pozimi,ko rožice ne cveto…….

Spoštovani!

Ali kadi oziroma je kadila?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

ne,nikoli ni kadila…

Spoštovani!

Po vsem povedanem bi bilo mogoče razmišljati o kroničnem vnetju žrela ali blagem kroničnem (nekadilskem) bronhitisu. Za prvo bi bil smiseln pregled pri otlogu, drugo pri pulmologu. Oboje samo po sebi ne predstavlja resnejše grožnje za zdravje, je pa relativno nadležno. Predpisana zdravila naj bi nadležnost simptomov čim bolj zmanjšala. Pri kroničnem vnetju žrela pa včasih sodeluje tudi zatekanje želodčne kisline v požiralnik, zato verjetno ne bo napak obiskati otologa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ker je pri meni šlo za isto stvar, naj povem, da mi prav tako še do zdaj niso nič kaj pomembnega odkrili. Bila sem na bronhioprovokativnem testiranju, po katerem še pričakuejm izvide. Moj prvi vdih je bil 3.300 po štirih vdihih neke reči pa le 2.700, dušilo pa me je prav tako kot pri kakšnem naprezanju. Po desedih vdihih tiste reči pa ni bilo tako hudo. Ni dušilo tako grozno. Po 20 prav tako ne. Ampak pihniti v napravo nisem morala več kot pa malo nad 3.000. Kaj menite. Kaj se da s tem testom ugotoviti?

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Domnevam,da ste opravili metholinski test, s katerim se preveri vzdražnost pljučnega vejevja in na ta način ugotovi ali imate astmo (ali hipereaktivno bronhialno sluznico) in kako vaša dihala reagirajo na zdravila, ki širijo bronhije (drugi del testa). Podrobno razlago vam je (bo) dal pulmolog. Imam vtis, da imate prisotne nekaj hiperreaktivnosti bronhialne sluznice, ki se odzove na bronhodilatatorje, vendar vas prosim, da se podrobneje o svojih rezultatih pogovorite s pulmologom, ki vam je test opravil, saj se sam s tem ne ukvarjam in vam zato ne znam podrobneje pojasniti vaših rezultatov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

kaj pa pomeni huperreaktivnost bronhialne sluznice? Ali je za to potrebno kakšno zdravljenje celo življenje – če bi že bilo to. A to po določenem zdravljenju popolnoma izgine? Kam to pelje?

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Hiperreaktivnost pomeni, da se vaša sluznica na sicer normalne dražljaje odziva bolj burno z otekanjem in večjim izločkom. Ja, potem je pogosto potrebno trajno zdravljenje, največkrat s pršili. Največkrat se da z zdravili ali brez dobro shajati, včasih pa takšno stanje privede do kronične obstruktivne pljučne bolezni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hmm jaz ne pokašljujem, tudi pri kašljanju ni nobenega izločka. Le ob določenih naporih me je začelo rahlo dušiti, piskalo ni, je pa se slišalo malo hropenja. Vse to se je po žlici medu ali po spitju kakšne tekočine pomirilo. Nikoli nisem imela nobenega problema z dihali, tudi grip in angin nisem prebolevala. Ni mi jasno od kod potem vse to. Je pa res, da sem bila pred parimi meseci prehlajena z vročino in sem preležala le en dan, drug dan je bilo boljše ampak vročina ni padla, zvečer sem se odpravila na zabavo in drug dan kašljajla kot nora, antibiotikov nisem jemala. Je možno, da je to tudi od tega nepozdravljenega prehlada. Tudi v družini nima noben problemov s dihali. Take napade ali občutke oteženega dihanja sem imela 3 x. Zdaj moram potrkati je že kar nekaj časa vredu.

New Report

Close