kardiovaskularne funkcije
Spostovani,
prosim vas za vase mnenje glede mojih dveh izvidov EKG.
Na rutinskem pregledu na zavodu za varstvo pri delu sem opravila EKG (prvic v zivljenju) in rezultati so bili: sin. bradikard. 58/min, vertikalna os, brazgotina sprednje stene. CONSISTENT WITH ANTEROSEPTAL MYOCARDIAL INFARCT, QRS(T)CONTOUR ABNORMALITY
Rezultati biokemicnih in hematoloskih preiskav so zelo dobri (glukoza=4,8; trigliceridi=0,9; LDL=2,4 S-Holester.=4,8….), razen
(K)Trci-MPV=11,1fl.
Po 14 dneh pa sem opravila se en EKG in sicer je bil izvid naslednji:
HR 61/min QRS(T) CONTOUR ABNORMALITY, CONSISTENT WITH ANTEROSEPTAL MYOCARDIAL DAMAGE
Stara sem 36 let, teza 57kg, visina 171 cm, krvni tlak: 125/78, nobenih kronicnih bolezni, niti nobenih hudih prebolelih bolezni
Splosna zdravnica me je napotila na pregled h kardiologu, mene pa zanima vase mnenje glede nujnosti pregleda (urgentno ali v roku npr. 1 meseca..)
Prosim vas za vase mnenje, ker se prvic srecujem s tovrstnimi tezavami in sem nemalo zaskrbljena.
Hvala in lep pozdrav
Z namenom, da bi splošnim zdravnikom olajšali oceno zapisov elektrokardiografskih krivulj, so v EKG aparate vgradili programe z razlagami pomena posameznih sprememb.
V vašem primeru navedena sprememba dopušča sum, da je en del srca slabo prekrvljen. Verjetno bo težko ugotoviti kdaj in zakaj je nastala. Potrebne so natančne preiskave, ki jih lahko opravite pri kardiologu.
Ker nimate težav, pojdite na pregled h kardiologu po rednem programu.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.