Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala kar nekam bi šla – za zmeri

kar nekam bi šla – za zmeri

dovolj imam vsega. najraje bi kar šla nekam in ne bi nikoli več prišla nazaj. pojma nimam, kam bi šla. niti kako. nimam nič našparanega denarja, tako da bi šlo vse res iz čiste nule. saj imam rada ljudi tu, a vse bolj me duši. imam močno željo, da bi šla, kar nekam pač. nekam daleč.

Aha, še ena. Se ti pridružim!

A gremo na Nizozemsko?? Jaz se namreč nameravam nekej naslednje leto spomladi kar preseliti 🙂 Začnemo skupaj 🙂 Ne, resno mislim. Jaz že vse vem kako pa kaj, pa tudi deželo poznam dokaj dobro… Se mi pridružita???

kako boš pa jezikovne ovire premostila? sicer pa – men je vseen. nizozemska al pa avstralija al pa tibet. nekam pač.

Ah, jezik je najmanjši problem.

Uf, PavleA ,si pa zadel z glavico na žebljico. Nizozemska mi je zeloooooo všeč! Pa mičkeno, mičkeno nizozemsko razumem.

No, torej gremo???

Naslednje leto takšen čas imam namen odšibat gor.

Ok, sem za!

Ok potem. Nekje v jesen začni že rihtat dokumente. Do takrat ti bom sporočil vse kar rabiš. Jaz že dolgo čutim v sebi da to pač moram naresti.

Pojdi na Novo Zelandijo. Tam imaš možnost nekaj doseči, če si pridna, poštena, delovna, znaš in hočeš delati. Od začetka vse (torej tudi obiranje jabolk).

Ja , Pavle, že kar nekaj časa prebiram tale forum in sem si te zapomnila, da si čisto nor na Nizozemsko. Zakaj? Je tam kaj, kar moraš nujno doživeti, koga zopet srečati, prebuditi stara čustva? Upam, da ne vrtam preveč.

mollflanders-Nova Zelandija mi je pa kar preveč oddaljena. In vse to sem, kar si naštela, pa tudi obiranja jabolk se ne bi branila.

klea!

Jaz sem se totalno zaljubil v Nizozemsko (pa u nizozemke tut). Čisto me je prevzela. Moram se preseliti tja, predno me leta ne povozijo, zato sem se odločil, da naredim ta “big bang” naslednje leto spomladi, letos imam še kar nekaj opravkov tu…Enostavno čutim da to moram naresti. Mislim da naslednje leto ko bom star 24 še ne bo prepozno… 😀

Aha, malo mlajši od mene (bom 27). In s čim bi se npr. ukvarjal tam? Mene najbolj to skrbi-dobiti delo, preživetje.

Zaenkrat čisto točno nevem, vem pa da bi marsikaj poskusil. Imam nekega znanca iz Pule, ki živi v Amsterdamu že 37 let, pravi da dela nikoli ne primanjkuje…mi je pa omenil, da bi bile večje možnosti v nekaterih manjših mestih, kjer je veliko podjetij, kot sta Eindhoven, Ede, nevem bomo probali…
Sicer pa kot sem slišal naj bi že naslednje leto po 1.maju lahko iskal tam službo… Kar se tiče stanovanj, pravi da jih ni težko najti, saj imaš polno agencij, ki se s tem ukvarjajo… le plačati je treba 😀 V Amsterdamu in Haagu so cene višje kot drugod, mislim da najvišje nasploh v državi.

Tud jst mam tam znance, pa preko tegale foruma bi bilo tud dobr koga spoznat, ki tam živi.
Res, res bi morala to narest in kar iti. Tvegat je treba, saj brez nič ni nič. A ne?

Točno tak kot si rekla. Tvegat je treba. In kdaj bi ti šla?

Hmmm, do novembra sigurno še ne, ker delam poklicno kvaliifikacijo in še ne vem, kdaj bo izpit. Samo bo pa treba prej malo našparati. Pa ti, imaš že kaj določenega v mislih?

Ja spomladi 100%. Hvala Bogu imam kar dosti deviznih rezerv, katere mislim vzeti sseboj, pa tudi potrebno bo 😉 Poskusili bomo, to je glavno !!! Se bomo že znašli.
Pa ti, v katero mesto planiraš?

Se opravicujem, da sem “uletela” v vajin pogovor; PavleA. , bi ti samo rada nekaj povedala kar se tice stanovanj na Nizozemskem; napisal si ” Kar se tiče stanovanj, pravi da jih ni težko najti, saj imaš polno agencij, ki se s tem ukvarjajo… le plačati je treba 😀 V Amsterdamu in Haagu so cene višje kot drugod, mislim da najvišje nasploh v državi.”

Res je, da je tukaj malo morje agencij, ki se ukvarjajo s posredovanjem stanovanj (pojdi na google in vtipkaj MAKELAAR), ampak stanovanje preko njih bos dobil samo v primeru, ce imas ze zagarantirano sluzbo v Holandiji oz. prinesti bos moral t.im inkomensgegevens, koliko letno zasluzis. V nasprotnem primeru bo slo bolj tezko. Stanovanja so pa na podrocju Randstad (A’dam, Utrecht, R’dam, Den Haag) izredno draga, sploh v malo boljsih delih mest; predvidevam da ne bi sel zivet “kar nekam”.
Groetjes, SG

Živjo Greta!

Hvala ti za to pomembno informacijo. Me pa zanima še nekaj. Kaj pa sobo za dobit? Recimo za eno leto, dokler ne pokažeš da si nekje delal in svoj letni prihodek. To me zanima.
By the way, v katerem mestu pa vi živite Greta?
Hvala za informacije. Upam da se oglasite še kdaj tu gor.

Pavle

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close