Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kar naenkrat brez AD, a s kakanjem

kar naenkrat brez AD, a s kakanjem

Pred pr. 3 tedni smo preboleli virozo, kožo je imel naš 15 mesečnik kot velikokrat vso v pikah, izpuščajih, ima atop.dermatitis in dokazano alergijo na jajca, na mleko in sadje sicer ne, pa vendar sem ugotovila da npr. na sadje odreagira z ad, mleko z drisko in ad.
Po tej virozi pa pikic naenkrat ni več in to brez Fenistila. Ostala mu je le suha koža na odkritih mestih(obraz, rokice),po telesu pa nobene pike več. Zato sem se odločila da mu uvajam tudi stvari za katere sem mislila da mu ne pašejo, npr. jabolko. Po jabolku ne dobi izpuščajev kot nekdaj, odreagira pa s kakanjem, čeprav ne takoj, npr.zjutraj in to 2krat zapovrstjo, bolj tekoče in kiselkasti vonj.Predvidevam, da mu verjetno hrana ki mu jo uvajam, ne paše, ne vem pa zakaj ne odreagira z izpuščaji.
Seveda smo vsi zelo veseli, da se več ne praska, ampak tole vsakodnevno kakanje me skrbi.
Ali je možno da se po tolikem času alergija pokaže na drug način, torej ne več z izpuščaji, ampak z večkratnim kakanjem, ki ni ravno prijetnega vonja? Mogoče ima katera mamica podobne izkušnje in bom zelo vesela če jih bo delila z drugimi. Hvala in LP!

Naša 14 mesečnica večinoma odreagira tudi z bolj tekočim blatom, vmes neprebavljeni koščki, če ji neka hrana na odgovarja. Ima pa zraven vedno AD. Vmes je čisto izginil za dva meseca, ampak ji nisem nič novega uvajala, no potem je prišla pa nova viroza in mamo spet AD.

jabolka spodbujajo prebavo, zaradi tega pa še nisi alergičen na njih. prav tako spodbuja prebavo napr. zelje. sicer pa večino presenga sadja in zelenjave spodbudi prebavo. poskusita z kuhanim sadjem, napr. jabolčni kompot, pa bosta videla, če bo reakcija ista. pri presnem sadju pa napr. jabolka ne dajaj z olupki. mogoče bo sprememba.

New Report

Close