Najdi forum

Kapsula

Pozdravljeni,

Pred petimi leti sem imela operacijo dojk. Na levi dojki se mi je kmalu po operaciji naredila kapsula, tako da sem imela letos ponovno operacijo, pri kateri so mi odstranili staro protezo ter vstavili novo. Občutek imam, da mi telo ponovno zavrača novo protezo, saj je dojka zopet postala trda in enaka kot takrat ko je šlo za kapsulo. Zanima me, ali je možno, da moje telo noče sprejeti tujka in ga bo stalno zavračalo, se pravi se mi bo kapsula naredila vsakič ponovno?
Prsi sem si dala povečati, ker sem dolgo časa doživljala travme prav zaradi njihove velikosti (majhne) ter njihove oblike (tubularne), zato si ne morem predstavljati, da bi zaradi problema ki ga omenjam zgoraj, ostala brez vsadkov. V primeru, da bo moje telo stalno zavračalo nov vsadek, ali obstaja kakšna druga rešitev, kakšen drugi način (polnilo, vsadek…) da velikost kot jo imam sedaj (75ml) ostane enaka?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam

Spoštovana,

ovojnica, ki nastane okrog tujka (prsne proteze) je normalen pojav. Običajno pacientk ne moti oz. je ne čutijo. V 5% pa se pojavi preizrazita ovojnica, ki pa je lahko tudi moteča. V takih primerih ovojnico odstranimo in prsni implantat vstavimo pod mišico, kjer je manjša možnost nastanka preizrazite ovojnice. Ovojnico je možno zmehčati tudi konzervativno (UZ, protikapsularna masaža, Denas, …).

Estetika Fabjan d.o.o. www.fabjan.si

New Report

Close