kapljice PLIVIT D3 za dojenčke
Od 1. meseca dalje naj bi otroku dajala 5 kapljic dnevno za rast kosti. V navodilih piše, da naj dajemo 2 kapljici dnevno za preprečevanje in 5 kapljic za zdravljenje ali 5 kapljic doječim materam.
Ali je kdo, ki kapljic ni dajal, saj sem slišala, da imajo otroci po kapljicah težave z zobmi?
Kaj mi svetujete?
Hvala za nasvete!
Suzana
Pozdravljena!
Mislim, da so kapljice potrebne. Otrok nujno potrebuje D vitamin. Z materinim mlekom sicer dobi nekaj le tega vendar ne dovolj. Človek in prav tako otrok dobi ta vitamin le na soncu, če ima kožo izpostavljeno soncu. Jaz prva dva meseca sem dajala kapljice samo vsak drugi dan, saj je imela hči po njih krče (seveda po posvetu s pediatrinjo). Sedaj pa ji ne dodajam več, saj sva vsak dan na plaži in ima kožo izpostavljeno sončnim žarkom.
Dajati ali ne dajati kapljice? Presodi sama. Če imaš otroka veliko na soncu, sedaj poleti jaz ne bi dajala kapljic, pozimi obvezno(to je moje mnenje).
Glede na to, da je tvoj otročiček še tako mali in ga voziš verjetno na sprehod le zjutraj in proti večeru, ko ni več pravega sonca, so po mojem mnenju kapljice potrebne. To, da bi škodile zobom pa še nisem slišala.
Mogoče ti bo o tem kaj bolj natančneje vedel napisati še kdo drug.
Pozdravček!