Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kapljice

kapljice

Pozdrav. Dojencek ima krce. Namesto plivita dajemo biogaya z d vitam. Za lrce dajemo pred obrokom ali pa cez dan Antiflat kapljice 4x na dan 0.5 ml. Ali lahko oboje omenjene kapljice kombiniramo se z sabsimplex kapljicami pred ostalimi obroki? Pa se to. Dojencek 4 tedne star ima na lulcku in okrog njega mozoljcke. Ped.pravi da so glivice. Omenjala je neko kremo a mi ni potem dala recepta. Katero kremo naj kupim? Otrok je cez noc v eni plenici razen ce se pokaka. Torej se drzimo tega da ponoci ne previjamo. Vase mnenje? Je to od tega? Ritka je ok. Malo je tak vedno rdeckasta… in se zadnje … menjali smo adapt.mleko zarad kolik in sedaj se otroku pogosto pocedi iz ust. In to kar nekaj casa po obroku. Skrbi me predvsem ponoci…ko spi. Odlagam ga na bok. Hrani se zelo divje …hlasta…pogosto se mu kolca in konkretno zaleti in potem kaslja. Jaz pa cela prestrasena…Kako se temu izognit? ♡pri prejsnjem mleku mu ni zaletelo…tud polival ni … poje cca 60-90 ml na obrok.

Torej uporabljate Biogaia z D vitaminom, pa še Antiflat, sedaj pa bi dodali še Sab Simplex? Veste, po dobri, zdravi kmečki pameti bi rekla, da opustite vse to, dajajte samo vitamin D, morda enega od probiotikov. Gre za nezrelost črevesja oz. prebave in po 3. mesecu bo minilo. Nekaterih stvari ne moremo pospešiti in moramo počakati, da same dozorijo.
Glivice pri dopjenčku okoli spolovila in ritke so izjemno pogosta najdba. Otrok je 24 ur dnevno pokrit s toplo in vlažno plenico, kar je odlično okolje za razrast glivic. Lahko nabavite Daktarin kremo ali Canesten kremo in mažete 3x dnevno, ob uporabi negovalnega mazila s cinkom.
Dojenčki pogosto polivajo, kolcajo, so nemirni, še prav posebej, če nemirno hlastajo in slabo podrejo kupček. Opisani znaki ne pomenijo bolezni, potrebno je le dobro podreti kupček, dati otroka na bok, morda tudi dvigniti vzglavje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala. Otrok je zaradi zavracanja dojenja hranjen z Novalavom ac. Na prvem pregledu sem dobila obcutek,da se je prevec zredil. Ob rojstvu je tehtal 3120. Ob odhodu domov pet dni kasneje 2950. Pri stirih tednih pa 3720. Koliko na teden je normalno?

Vprasala bi se ali je 90 ml npvalaca ac na dvr uri prevec za stiritedenskega dojencka. Stejem od zacetka hranjenja. Ali je mozno da bi zaradi kolik otrok zelel pogosteje jesti?otrok ni dojen

pridobivanje teže je za prvi mesec povsem primerno. Običajno pridobijo novorojenčki med 600 in 1000 g v prvem mesecu. Povprečno 210 g tedensko.
Količina mleka je odvisna od otrokove teže. Povprečno računamo 180 ml mleka na kilogram telesne teže na dan. Za 4 kg otroka bi torej to zneslo 720 ml mleka dnevno, če ima 6 obrokov, to znese 120 ml na obrok. če ima 8 obrokov, je to 90 ml na obrok.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

KO poje 90 se mi zdi da mu je premslo. Kaj je bolje vec manjsih ali manj vecjih?

V tej starosti imajo 6-8 obrokov dnevno. Količine sem napisala.
Seveda lahko poskusite dati npr. 120 ml, potem pa boste že videli, kdaj bo spet lačen.

New Report

Close