Najdi forum

V dar sem dobila japonsko kamelijo. Zanima me vse o njej; na kakšni temperaturi naj bo v stanovanju, koliko svetlobe potrebuje, kako jo zalivati. Menda se lahko poleti postavi ven, naj bo na soncu ali v senci? Kdaj cveti, in kako dolgo?Se že zelo veselim njenih prvih cvetov!
Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Pozdravljena!
Kolikor jaz vem, kamelije niso ravno za v stanovanja, vsaj japonska ne. Je namreč prezimno trdna, lahko v zavetni legi preživi posajena zunaj, v rahli senčki in kisli ali nevtralni zemlji. Sicer jo lahko posadiš v posodo in jo pozimi umakneš v nezakurjen prostor, spomladi pa daš ven, v senčno in zavetno lego. Popke nastavi jeseni, cveti pa zgodaj spomladi, še v snegu. Med cvetenjem potrebuje veliko vode.

Torej, če boš imela kamelijo v ogrevanem stanovanju, bo odvrgla cvetove, zato jo postavi raje v hladnejši prostor, spomladi pa presajeno ven v senco.

Miranda

Jaz jo imam že dve leti. Pozimi jo imam v svetli drvarnici. Sedaj jo bom dala ven v zavetno lego, pod streho. V toplem stanovanju pa res ne bo uspevala in drži vse kar je napisala mirandas. Nima pa rada burje, ki pri nas piha in ji včasih kakšen cvet zaradi nje odpade.

New Report

Close