Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci Kam vrniti terapevtsko kolo, stojko in voziček?

Kam vrniti terapevtsko kolo, stojko in voziček?

Pozdravljeni,

sem mamica otroka s posebnimi potrebami. Pred leti smo na napotnico prejeli terapevtsko kolo – tricikel, stojko in voziček. Ker se mi že nekaj let na vsem nabira prah, me zanima, kam te stvari lahko vrnem. Nobene terapije ne obiskujemo več, ker se je stanje izrazito popravilo.
Načeloma tudi nisem proti, da bi te stvari komu podarila, ki to potrebuje, vendar iz lastnih izkušenj vem, kako je birokracija zapletena in terja stvari na napotnicah nazaj tudi od preminulih oseb oz njihovih svojcev, ne želim te izkušnje ponovno doživeti.
Rada bi vse uredila “uradno”, in tako imela čiste račune, škoda pa se mi zdi, da stvari ležijo in ne služijo svojemu namenu.
Če mi lahko kdo da konkreten nasvet bom zelo vesela.

Do takrat pa želim vse mnogo zdravja in čimmanj teh pripomočkov.

Lep pozdrav,

MaryK 🙂

maryk,

kako je z vračilom -vam bo povedal zdravnik, ki je napotnice napisal.

Lahko pa tudi stvari podarite ( za vračilo namreč prvič slišim).

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni! Lahko jih podarite tudi v vrtec, kjer imajo razvojni oddelek, kjer dobijo pripomočke samo tako, da jim jih starši pustijo, ko jih otroci prerastejo. Drugače pa tudi jaz ne vem, da bi se to vračalo, je le prilagojeno za posameznega otroka. LP!

Vrnite jih organizaciji, ki vam je te pripomočke dala v izposojo. Za dodatne informacije se obrnite na organizacijo, pri kateri ste pripomočke dobili ali na zdravnika, ki vam je napisal naročilnico.

Ti pripomočki se ne vračajo,oziroma se sedaj po novem zakonu morajo.Mi smo ravno prejšnji teden dobili nov voziček in smo vprašal na Inštitutu če moramo starega vrnit,pa so nam dejali da ne,ampak tega kaj smo pa sedaj dobili pa ko ga prerastemo oziroma ga ne bomo več potrebovali pa ga moramo vrnit ne glede na to v kakšnem stanju je.Sedaj z letošnjim letom je nov zakon,ki veleva da se sedaj stvari vračajo.Tko da mislm da je vaša volja kaj boste nardila.
Mi bomo ta naš stari voziček podarili v razvojni vrtec v sosednjem kraju ali pa kateremu od staršev.če ga njihov otrok potrebuje.
Upam da sem kako pomagala.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,
oglasila se je mamica iz Maribora,vse prišlo bi jim prišlo prav. Kako je s tem bom še 1x preverila na ZZZS, nato pa se odločila kaj in kako.
Prijateljica, ki ima prav tako otroka s PP pravi, da so njej dali naslov, kam se to vrne in sedaj čakam,da mi ga posreduje.
Kot pa sem že omenila so terjali od naše družine pripomočke, ki jih je uporabljala pokojna babica kar nekaj časa po njeni smrti, mi pa smo jih že oddali naprej patronažni službi in imeli kar nekaj težav, da smo poiskali “trenutnega” uporabnika.
Tako, da nikoli ne veš… sem ziheraš, upam, da me zaradi tega ne obsojate. Glede na to, da te stvari niso poceni, bi bila rada 100% prepričana.

Hvala za vaša mnenja in odgovore.

Lep pozdrav :-)))))

Glede na to, da je več staršev otrok s PP, ki bi bili veseli vsaj katerega od pripomočkov, predlagam, da vprašate Zvezo Sonček, ki združuje člane, ki imajo podobne potrebe in torej starše, ki finančno ne zmorejo dokupiti še kakšnega pripomočka (npr. vozička) za potrebe npr. v vrtcu, šoli. Mi smo npr. pred tremi leti sami kupili voziček za hči, da ga je lahko imela v vrtcu, ker ga nismo mogli dnevno prevažati od doma. Tudi doma imamo dva; enega za zunaj in enega za stanovanje, ker tudi ne morem enenga in istega prenašati po stopnicah. Bistveni je tudi podatek, za kakšno starost so bili dani pripomočki.
Lp!

Ponovno se vam oglašam. Pravkar sem govorila z uslužbencem na ZZZS OE Kranj, kamor spadamo in uganete? Vrniti moram voziček in tricikel, podarim lahko le stojko. Tako je to. Splača se 100% prepričati!!!
Nikomur podariti, temveč vrniti državi. Upam samo, da bo vse prišlo v prave roke in da se ne bo več prašilo, tako kot se je sedaj pri nas doma.

Veliko zdravja in lepih dni :-)))))))))))

Spostovani!

Midva z zeno imava otroka s posebnimi potrebami, starega 10 let, ki ima veliko motoricnih tezav, hipotonijo itd.

Na IR-RS sva zaprosila za izdajo tricikla za otroka, vendar nam ga ne zelijo predpisati. Pravijo, da bi otrok moral biti na vozicku, da bi nam predpisali tricikel. V resnici pa je tako, da sva midva z zeno izvajala telovadbo z otrokom od 2. meseca starosti naprej, po stirikrat dnevno in nama je v petih letih uspelo, da je otrok zacel hoditi. Ker pa pogosto zboleva in ima tudi druge tezave bi nama en tak tricikel OGROMNO koristil, da bi lahko vzdrzeval boljso kondicijo.

Ker ste imeli podobne tezave predvidevam, da boste ta moj email razumeli. Sporocite prosim, ce imate kak nasvet ali ce lahko od vas to za kaksno normalno ceno kupim? Mi bi potrbovali kolo 20 col.

Z lepimi pozdravi,

Vlado

Včasih prehitro kaj naredimo iz neinformiranosti. Mi imamo deklico, Mihaela je stara 8,5 let in ima težjo obliko cerebralne p..
Tudi mi imamo veliko stvari na recept, blazino, žogo, voziček.
Voziček ima dobo optimalne uporabe 5 let. Po petih letih ga ni potrebno več vrniti, tako je naš stari voziček ostal v zavodu, kamor vozimo deklico v dnevno varstvo in na izobraževanje. To smo izvedeli v Stari gori pri Novi gorici od dr. Karapandža.Izvedeti je potrebno rok uporabnosti določenega pripomočka, ali pa si priskrbeti potrdilo o dotrajanosti ali nepopravljivi okvari. Država postaja vse bolj skopa na vseh področjih.Tako iščimo možnost, kako bi bil volk sit in koza cela.

lp, Jasna

No če ima kdo tricikel odveč (in ga ni potrebno vrnit), bi ga mi z veseljem vzeli za našega skoraj 7 letnega downovčka z avtizmom :-). Mi ga nikakor ne zmoremo naučit vozit kolesa – pa bi poskusili z triciklom (vsi ostali, ki jih lahko kupimo v trgovinah na tri kolesa, so premajhni).

[email protected]

New Report

Close