Kam se naj obrnem za pomoč?
Včeraj sem šla s prijateljicami v kino in smo se pogovarjale o naših sošolcih in tako sem izvedela, da se eden od sošolcev drogira in kadi, drugi pa le kadi. Saj ne bi čisto nič rekla, če ne bi bila 8. razred osnovne šole. Ne morem ravno potrditi s trdnimi dokazi, da je to res, saj vse to trdim le na besedi enega od sošolcev, ki je to povedal mojim prijateljicam, te pa meni. One niso ukrepale, saj se jim ne zdi vredno, ali pa ne vedo kako. Jaz pa trdim drugače, zato vas prosim za pomoč. Kam se naj obrnem? Ali obstaja kakšna spletna stran, kjer lahko anonimno prijavimo mladoletne “drogeraše”? Ne vem kaj naj naredim, naj ju prijavim policiji, šoli, staršem?
Oprosti, mogoče bo tole zvenelo malce grdo, ampak: Brigaj se zase. Res si še mlada, verjamem, da hočeš samo dobro, ampak ti kakršnakoli prijava nič dobrega ne bo prinesla. Kaj če je fant probal samo enkrat, mogoče sploh ni, ti pa bi ga prijavila, ker je nekdo rekel da je tako. Kaj če njegovi starši ali šola naredijo cel halo, potem pa se bo res (dokazljivo) začel drogirati? Boš lahko živela s tem, da si mu uničila življenje, zato ker si od nekoga nekaj slišala?!?
Živi in pusti živeti. Vsak počne s svojim življenjem kar hoče. Ti skrbi zase, da boš pridna, prijazna in dobra do vseh, ostali pa naj se trudijo kakor oni najbolje znajo.
Zelo hude trditve tvojega prijatelja,sošolca,je pa zelo lepo čuti da ti ni vseeno in bi rada pomagala.
Kaj ko bi kar sama vprašala dotičnega če je to res,nekje na samem.
Čulo se bo kruto tole kar bom zdajle napisal pa vendar,pusti vse na miru in se ne obremenuj z takšnimi zadevami, saj je pred tabo še celo življenje katero boš izkusila še marsikaj.Zadeva je preveč kompleksna da bi jo ti reševala, glede na tvojo starost….želim ti vse dobro!!!
Sošolka, strinjal bi se z ghost77-om. Ne moreš rešiti sošolčevih težav, zato je najbolje, da jih pustiš pri miru. Sploh pa bi bilo najprej potrebno vedeti, s čim se sošolec sploh drogira. Kajenje trave je namreč zadeva, zaradi katere se velikokrat zažene prevelika panika. Nemalo je paničnih staršev, ki svojega mulca zaradi nekaj dimov trave tlačijo v komune med prave narkomane, kar je lahko samo kontraproduktivno.
Če pa se res želiš vmešavati, potem se najprej sama pogovori s sošolcem in poizvedi, kakšna je v resnici situacija. Pomisli, zaenkrat si slišala samo govorice, nič drugega. Na podlagi govoric pa res ne kaže ukrepati, sploh pa ne za sošolčevim hrbtom.