Najdi forum

Lep pozdrav,

po dolgem odlašanju in prepričevanju, da je z mano vse OK, sem se končno odločil nekaj narediti zase in poiskati strokovno pomoč pri premagovanju tistega, kar mi onemogoča, da bi zadihal življenje s polnimi pljuči. Nič nenavadnega se ne dogaja z mano, kar se nebi dogajalo tudi drugim glede na sporočila, ki sem jih prebral na forumu, pa vendar vas prosim, da mi svetujete, kam se obrniti po pomoč. Že odkar se spomnim samega sebe me zasleduje izredno negativna samopodoba in strah. Oba problema sta medsebojno povezana in dobesedno rasteta eden iz drugega. Redko sem se bil sposoben postaviti sam zase, ne pred starši, ne v šoli, da o delodajalcu niti ne izgubljam besed, ker ne verjamem vase se novih stvari raje ne lotevam,če pa že, je vsak najmanjši problem zadosti velik razlog, da se z začetim ne nadaljujem. Majhne prepreke, ki so povzročile tisti občutek, da nič ne moreš in da vse življenje teče proti meni v najslabšem primeru povzročijo histerične in paranoične izpade samoobtoževanja. In potem je tu še strah….strah me je živeti, strah me smrti (nenormalen strah pred letenjem ali odprtim morjem), izogibam se družbe (z nikomer se nimam o čem pogovarjati)….. Posledično imam precejšnje težave s spominom, koncentracijo, artikuliranim izražanjem misli, duši me v prsih, opazil sem, da je sprekter nihanja čustev, npr. veselje in žalost, izredno majhen…..

Stra sem 33 let in resno bi se rad lotil mojih težav. Mi lahko prosim svetujete človeka ali ustanovo kjer bi lahko poskusil.

Najlepša hvala…..

Matjaž pozdravljen,

Vsak človek ima kar nekaj strahov in vsi smo kdaj negotovi. Se pa strinjam, da če le ti obremenjujejo naše življenje, tako kot ste vi opisal, pa je dobro, da se obrnete po pomoč. Za bolj poglobljeno delo na sebi, vas bi napotila na enega od psihologov, ki so na listi, ki jo je moč dobiti na avtomatu, kjer se potrjujejo zdravstvene izkaznice.

Lep pozdrav in lepe praznike in pogumno soočanje.

Tanja

Mogoče ti bo pomagalo tudi druženje preko foruma.
Eden od dobrih je DAM forum-kjer se družijo ljudje s psihičnimi stiskami
želim ti vse dobro

New Report

Close