Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kam na pregled pri atopičnem dermatitisu:pediatrična-alergološka ali dr. vodušek

kam na pregled pri atopičnem dermatitisu:pediatrična-alergološka ali dr. vodušek

zanima me, kakšni so postopki pri testiranju na pediatrični ali pri dr. voduškovi?
pri 8 mesecih so hčerki na pediatrični na gastro (pojedla je laktozo in so ji vsake pol ure jemali kri) ugotovili s alergijo na kml (Igeji zelo na meji 0,39), čeprav ni imela nikoli niti enega izpuščaja, samo slabše je pridobivala na teži. sledila je 5 mesečna dieta z pregominom, na kontroli januarja ni bilo več alergije (pravijo, da je izzvenela jaz pa še zdaj menim, da nikoli ni bila alergična na mleko-pa še zredila se ni niti grama več, kot se je prej). in začeli smo počasi uvajati mleko in mlečne izdelke. ker ni bili nobenih reakcij, je začela jesti normalno tudi v vrtcu, razen zvečer in zjutraj pije še zmeraj aptamil. potem pa se je čez kak mesec pojavil lišaj na nogicah, ki se je širil. zdravnica je rekla, da je to atopični dermatitis in dobili smo elocom, mazali 2 dni in je bilo ok. za kak mesec, potem se je zgodilo isto, spet elokom in se je spet stvar uredila. zdaj se je spet pojavilo, s tem, da je lišajasta še bolj, tudi po rokah, na hrbu pa ima koprivnico.
odločila sem se, da ji kortiko mazil več ne bom mazala, naj se najprej ugotovi, na kaj je alergična. ker očitno na nekaj je (začela sem razmišljati celo o tem, kaj če se ji je od tega, da 5 mesecev ni uživala mleka, razvila alergija na mleko-a je to sploh možno?)
zanima me, kam bi bilo bolje iti na pregled/testiranje?
kako zgledajo ti testi?
a na pediatrični moraš biti hospitaliziran?
a je tudi voduškova na napotnico?
koliko se kje čaka?
za vsak odgovor hvala.

O Voduškovi je bilo na forumu precej napisanega, starši obžalujejo to odločitev, ker je sobica 2 x 2 m za provokacije, ničesar ni na voljo.
Testirajo tako, da naredijo kožne vbodne teste in vzamejo kri za testiranje. Zapiši si, kaj hčerkica je, tako da bodo to hrano testirali. Hospitaliziran je otrok le v primeru zdravljenja na alergo (beri mazanja) ali zaradi provokacij.
lp

Pozdravljene!
A bi bila katera tako prijazna in mi povedla, kje je ta dr. Voduškova?
Namreč punce sem zelo obupana!! Naša ima alergijo na KM. in beljak,
bili smo na bioresonanci, tam pa izvedli, da je še kar nekaj stvari (npr. vso sadje..)
Obupana pa sem, ker mi niso podaljšali porodniške,
tamalo ne vzamejo v jasli junija, privat si ne morem privoščit…
Skratka, se opravičujem, da sem zatežila, a morala sem se “zjokat”!
A poznate še katero/rega privat dermatologa???
Šla bi na teste za sadje, da se lahko pritožim, moram pa čimprej,
ker mi 12.05. poteče porodniška!
Zato PROSIM za pomoč!!
Hvala vsem!!

Dvomim, da ti bodo uradni testi pokazali alergijo na sadje. Na bioresonanci prikažejo velikokrat alergijo na vse mogoče, kar se pri uradnih testih ne potrdi. Torej ne računaj na to, da bo alergija na sadje zagotovo dokazana, tudi če greš k privat alergologu. Pri mojem je bioresonanca pokazala alegijo na mleko, pšenico, jajca, skoraj vse sadje, nekatere vrste mesa…., uradno pa je bil sin alergičen le na kravje mleko, vse drugo je bilo negativno.

BN hvala za nasvet!
Kakšne teste so pa ti oz. tamalemu delali?
Krvne ali kožne?? Naši krvni tudi niso nič pokazali,
kožni pa…? Pijma nimam kak to deluje!

Našemu so delali najprej krvne, ki so pokazali alergijo na KM. Ko smo uvedli dieto, se je stanje popravilo, a ne čisto. Zato smo naredili še kožne teste (pod kožo z injekcijo zbodejo, potem pa ugotavljajo reakcijo), ki pa niso pokazali ničesar (samo alergijo na mleko). Ker ni bilo dobro, smo se odločili še za bicom terapijo, tam so pa sinu ugotovili alergijo na vsa mogoča živila. Po terapijah in dieti, ki smo se je 100% držali, se stanje ni izboljšalo (bile so manjše izboljšave, pa spet poslabšanja, ki so jih razlagali vedno s pojavom novih in novih alergij). Po treh mesecih smo z bicomom prenehali, spet je jedel vse razen mleka, stanje je ostalo isto kot pred bicomom.

Po moje je sin občutljiv na veliko dejavnikov iz okolja in ne gre samo za hrano, saj tudi ko je nekaj tednov jedel samo polento, žrebička in pregomin AS, ni bilo nič boljše kot danes, ko je vse razen KM. Če pa poskusi kaj mlečnega, se koža v nekaj minutah grozno poslabša.

Baje so krvni testi manj zanesljivi kot kožni in manj so zanesljivi, ko je otrok še majhen, bolj pa ko je že večji.

Glede testiranja alergije na sadje – jaz sem dr. Voduškovi pojamrala, da je po jabolkih in bananah reakcija, pa mi je rekla, da se ne splača tega testirat, ker bodo testi lahko lažno pozitivni oziroma lažno negativni in naj se raje zanašam na svoj občutek. Zanimivo, ne? No, pa tudi če ti dokažejo alergijo na sadje, dvomim, da bi ti zato podaljšali porodniško, ker zadnje čase glede tega zelo komplicirajo (mi smo imeli na izvidu napisano al. na KML, jajca in nekatere vrste sadja in zelenjave, pa nismo imeli niti najmanjše šanse). Vsaj poskusiš lahko, mogoče ti pa uspe.

imam dva (4 in 2)! oba alergika. tudi sama sem alergik.
kar sem do sedaj brala in bila sem pri raznih zdravnikih je to:
alergije so najmanj raziskani pojavi.
pri otrocih so testi cisto brez veze, ker se pri njih alergije mmenjajo vsake par mesecev.
kar lahko potrdim – vsaj pri nam to drzi!
sama sem delala z njima bioresonanco. z dijeto (blazno strogo) in vsakotedenskimi tretmani (bioresonancnimi) smo uspeli brez kortizona in celo zdravil.
zadnje leto sva nehali hodit tja pa se je zelo poslabsalo.
sem jo clo 1x namazala z kortizonom.
vsi hvalijo v nebo elidel (krema) je brez kortizona, vendar sem tudi ze slisala slabo o njej (baje je v svici prepovedana, ker karcerogena) jo uporabljam ko je hudo.
sedaj sva pa zacele z lasersko akupunkturo (meni je klasicna pomagala – vendar drzi samo 1 leto) bomo vidl kaksen bo uspeh – koza se ji je popravila po 6 obisku.
mislim pa tudi, da je vse skupaj zelo povezano z psiho, vsaj to opazam tudi z drugimi mamami (ze starejsi otroci – vec let izkusenj)
v literaturi tudi zelo na to opzarjajo – stres oz obutje mame in druge okolice se zelo prenasa na otroke in alergije so en nacin.
pri t´veliki se je sedaj preselilo se je letos preselilo na pljuca tako, da razmisljam naslednjo jesen zopet zacet z bioresonanco.
kar se pa tice kaj jest in kaj ne: ni potrebno da si alergicen na nekaj lahko imas samo, da ti ne ustreza ta hrana. bolj ko jes neke stvari, ki ti ne ustrezajo slabsi je imonski sistem in s tem hujsa alergija.
obstaja se en nacin tega preverit, ki pri odrasih super funkcionira (vsaj pri meni in mozu je) to je kinesiologija. otroke tudi na ta nacin zdravijo samo preko surogata, ker jih dirktno ne morejo stetirati (misicni testi). ne vem ce v slo to ze en dela. vem, da en slovenc to pocne v celovcu kokr sem nasla na internetu.
sicer morem pa rect, da mi gre vse skupaj ful na zivce, ker ti v bistvu nihce ne more pomagat. sama mores razvit obcutek kaj je dobro za tvojega otroka.
pri mojih vidim, da vcasih ko so v dobrem stanju, lahko vec stvari jedo, ko pa jim je imunski sistem slabsi pa vsaka malenkost pripelje do izbruha ali na kozi, ali zacne tect nos in pa seveda kaselj….
zelim ti veliko moci in pa seveda sensibilnosti za svojega otroka in njegovo okolje.bodi srecna in glej da je tudi okolje srecno in neobremenjeno in potem opazuj…
najhujse je ko sama vem kako jim ker sem od malega vse te stvari dozivljala na lastni kozi. predvsem sem se pa naucila poslusat svoje telo in potrebe in isto poskusam sedaj z mojimi otroci

lp,

brb

TAle bicom pomaga samo dokler hodiš na terapije (pa še takrat ne vedno), potem je pa spet vse po starem. Brez veze.

Živjo,

jaz sem zaenkrat z dr. Voduškovo kar zadovoljna.
Namreč: ta mala je pri 1 letu morala naenkrat biti brez mene (14 dni bolnica – nič obiskov), tako da je bila zanjo vsa stvar zelo stresna. Ko sem jo končno lahko imela pri sebi, so se ji začeli delati kožni izpuščaji (atopični dermatitis), ki so bili vedno večji, skratka tam v dveh mesecih je bilo že zelo hudo.
Problem je tudi v tem, ker ji je pediater (tako na daleč, brez testiranja) postavil diagnozo mikrosporije. Ko to ni bilo (pretekel en mesec, nobeno zdarvilo jasno nič pomagalo), ji je pediater pridal diagnozo neke bakterije, pa tudi po zdravljenju z antibiotiki (jasno) ni bilo bolje, samo slabše.

Potem smo ugotovili (kot sem že vseskozi govorila), da gre za alergijsko reakcijo, stres (pojavilo se je posledično z odsotnostjo mene).Na lastno pest sem jo namazala s kortikosteroidi (bilo je že zelo hudo, pa pediater ni pravilno odreagiral) in jasno je takoj pomagalo. V aprilu bili pri dr. Voduškovi, vsi testi negativni.

Rekla je, da gre za občutljivo kožo (verjetno alergija na razne praške, kar sem že sama prej trdila), ker se je vse skupaj pojavljalo samo tam, kjer je koža pokrita z obleko.

Ta malo sedaj vsak mesec mažem cca 1 teden z Advantanom 1x na dan (ker je drugače neznosno) in kupila sem mleko za telo A-derma, ki zelo pomaga. Tudi pri kopanju sploh ne uporabljam nobenih mil, lase umivam samo z vodo,vse prilo in obleke dam na dvojno izpiranje itd. Zaenkrat je po zdravljenju s kortikosteroidi bolje, potem se pa v enem mesecu vedno spet pojavi, da je treba zadevo ponoviti.

Dr. Voduškova pravi, da bo bolezen trajala še gotovo tam 1 leto.Potem naj bi bilo bolje. Upam.

New Report

Close