Kam, ko nimaš kam in h komu
Že nekaj časa se potikam, v lastni državi, po svetu ipd.
Trenutno delam v tujini, imam sedaj pavzo 2 tedna in ne vem kam sploh iti. Nisem tako bagata da si privoščim hotel ali kakšne počitnice ali kaj podobnega. Definitvno pač lahko plačam za bivanje, vendar ne velik znesek.
Potrebujem pa mir in počitek.
K staršem ali sorodnikom ne grem nza nobeno ceno. Sem se preveč naužila njihovega gostoljubja.
Nekajkrat sem bivala pri eni gospe in je bilo vse super dokler se ni začela vtikati v vse moje osebne stvari, od tega kam grem ven, s kom sem bila in kdo me je klical, pa naprej.
Sem pa res žalostna in razočarana, da v bistvu nimam kam iti. In nikoli v življenju nisem imela nek kotiček ali kraj kamor se lahko zatečem, kjer se lahko pomirim. Celo življenje bežim, če hočem imeti svoj mir. In celo življenje sem bežala od doma…. čim dlje stran, ker je to bil edini način da sem vsaj za trenutek jaz in imam svoj mir.
Pozdravljena tujka na svojem.
Občutek, da si sam in da nimaš kam iti je res grozen , vendar se da tudi iz tega splezati ven in najti svojo “jato” – ljudi, s katerimi se boš razumela, ki ti bodo v podporo in h katerim boš z vesljem hodila na obisk.
Tisto kar lahko narediš je, da začneš brskati ( tudi pri sebi) zakaj je situacija takšna kot je in kaj lahko ti narediš, da se spremeni. Pa tudi, da začneš z ljudmi govoriti in jim zaupati svojo stisko ( vsaj tistim , ki jim morda lahko zaupaš , terepavtu ali pa tukaj). Če stvari nosimo v sebi in jih ne damo ven, potem postanejo še bolj težke in zapletene in včasih celo odkrijemo, da so stvari manj brezupne, kot smo prepričani sami. Če imaš težave govoriti o sebi pa začni pisati v zvezek karkoli se ti dogaja , ker tudi tako gredo stvari na plano, tako jih lahko osvetliš in malo bolj razumes tako sebe, kot svet okoli sebe.
Kaj več ti ne morem napisati, saj o sebi in o tem, zakaj si v situaciji v kateri si nisi prav dosti napisala.
GittaAna
Kaj več bi lahko dodala? Enostavno nimam kje biti.
Nekaj prijateljev pozna mojo situacijo in so me povabili na obisk, samo to ni to kar potrebujem. Ne morem biti pri nekomu 2 tedna ali 1 mesec. Pa pe ta problem je da sem dejansko na tleh in potrebujem mir, da se uredim in bom lahko delala in zdržala do naslednje pavze.
Ne gre za obiske…… Eno je ko h nekomu greš na obisk za dva, tri dni. Drugo pa je ko nimaš lastnega doma, in seveda vmes ko so pavze pa potem nimaš kje biti.
V zadnjem hipu je težko … Škoda, ker nisi vprašanja postavila malo prej, sem prepričana, da se npr. v Sloveniji nekje najde koča, ki bi ti jo zunaj največje sezone oddali po ugodnejši ceni, saj bi bila sicer prazna.
Jaz imam recimo prijateljico, ki ima prosto stanovanje, ne more se odločit, da bi ga oddajala, če pa kdo vpraša direktno, ga pa za par mesecev odda. Mogoče bi bila pripravljena oddati tudi nekomu, kot si ti, da pride dvakrat, trikrat na leto po dva tedna, en mesec. Ne vem. Samo razmišljam na glas.
S temi stvarmi je tako kot s stisko, o kateri piše GittaAna – če ne poveš, če ne govoriš, ti ljudje ne morejo pomagati. Drugače pa nisi tujka na svojem, imaš poseben slog življenja in s tem so pač povezane tudi takšne logistične težave. Če si se za tak slog življenja odločila izključno zaradi bega pred problemi, je pa to spet čisto druga težava …
Za takšen način življenja sem se odločila ˝prisilno˝, če lahko temu tako rečem. Zaradi finančnih težav sem bila prisiljena narediti tak korak. Sedaj sem že kar na dobri poti da se popolnoma rešim iz stiske, nisem pa še tako daleč da bi si lahko privoščila nakup kakšne nepremičnine. Je pa tko da takorekoč nimam stalnega bivališča in vmes moram poštukati.
Sem začela iskati tudi kakšne recimo poceni počitnice…..
Prek airbnb sem tudi že povpraševala, me zanima npr, najem kakšne sobe, poceni varianta, zaenkrat še nisem imela sreče….
Oglase za oddajo stanovanj, apartmajev ipd. sem tudi že prečesala. Za en apartma je bila napisana recimo ugodna cena – ga oddajajo študentom, ko pa sem jaz vprašala če bi ga meni oddali za 2 tedna pa je cena bila dvojna. Tisti ki oddajajo stanovanje pa niso zainteresirani za kratkoročno oddajanje…
Skratka, še vedno iščem. Rada pa bi bila nekje kjer bom imela svoj mir, da se lahko spočijem in tudi umirim.
Če ga ne boš ti najela, se bom jaz skušala zdilati za sto evrov na mesec:
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?sub=galerija&id=5891170
Cel kup oglasov je, samo ko pokličem ali nočejo oddati npr. za en mesec ali pa je cena dvojna. In meni osebno je to res smešno in žalostno.
Celo tisti, ki jih poznam, pa tudi vedo za mojo situacijo, se obnašajo enako. Zadnjič, ko sem potrebovala streho nad glavo, sem eno znanko vprašala če mi njena sestra odda stanovanje: njena sestra prodaja stanovanje – skoraj eno leto ga prodaja in ga še ni prodala. Sem vprašala če mi odda za 1 mesec, seveda bo oglede delala tko kot si želi – jaz grem nekam na sprehod ali pd. ko ima ona oglede, in če dobi kupca da hoče stanovanje takoj pač ni panike, se jaz selim ven valjda. In je odgovor bil ne. Na koncu ga itak ni prodala, še danes ni prodano in tudi oddano ne. Pa se poznamo to žensko osebno poznam in tudi ve za kaj gre. Pa prosila sem za oddajo – nisem jo prosila da mi da kaj zastonj…..
Hecno mi je vse skupaj. Razen hotela ne vidim druge rešitve.
Celo tisti, ki oddajajo prek airbnb. nočejo oddati sobo npr. za 15 dni….. hecno vse skupaj. Človek ne verjame dokler ne občuti na svoji koži.
Saj jaz bi to najela za stalno … Ne vem sicer, kako hud strošek ti je to, ampak verjetno bi tudi tebi ustrezalo, da bi imela prostor, ki bi ti bil vedno na voljo, ne da moraš ekstra prositi zanj.
Tega z erbienbi pa ne razumem čisto dobro, saj je ta portal namenjen izrecno oddajanju stanovanj za počitnikovanje, ne dolgoročno?
Tujka na svojem tole ni forum za iskanje stanovanj. Če meniš, da ti lahko kako drugače pomagamo smo tukaj, vendar si tašno pomoč odklonila, saj kot praviš, nimaš težave sama s seboj ali s svojo okolico, temveč s tem, kako najti stanovanje v času ko boš tukaj. Odgovore na to pa boš morala najti na tistih forumih, ki so temu namenjeni.
GittaAna