Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Kalcinat po operaciji komolca (sinovitisa)

Kalcinat po operaciji komolca (sinovitisa)

Spoštovani,

v februarju sem imela operacijo komolca zaradi odstranitve sinovialne homandrotoze. Naredili so artroskopsko sinovektomijo.
Po operaciji se je gibljivost izboljševala, v neki točki pa zaustavila. Bolečina ob gibanju se ni zmanjševala kljub rednim fizioterapijam.

Po pregledu v aprilu so na rtg ugotovili vzrok slabe gibljivosti ter vztrajajoče konstantne bolečine – nad počiščenim komolčnim sklepom (narastiščem kapsul) se je pojavil kalcinat, ki omejuje predvsem upogib roke.

Stanje gibljivosti in bolečine je sedaj slabše kot je bilo pred operacijo.

Protivnetne terapije nisem dobila, saj imam dodatno še kronično bolezen zaradi katere terapija ne pride v poštev.

Počasi obupujem, sploh ker gre za desno roko…. zanima me, kako je sploh mogoče, da se je kalcinacija naredila tako hitro, kaj lahko storim? Je kakšna možnost, da se kalcinacija odstrani in na kakšen način? Je bolje razgibavati ali z roko mirovati, da se ne pojavlja vnetje?
Ortoped je le omenil, da je kalcinat težko odtraniti ter me naročil na kontrolni pregled, v šoku sem pozabila na vsa vprašanja…

Najlepša hvala za odgovore!

Spoštovani!

Priporočam drugo mnenje in pregled pri dr.Anže Miheliču v OB Valdoltra, ker bo po mojem mnenju potrebna ponovna operacija in sicer odprta sinovektomija in ne artroskopska. Za sinovialno hondromatozo je značilno, da se lahko hitro ponovijo kalcinacije, zato je najbolj učinkovita obsežna odprta operacija. Lahko pa še naprej razgibavate komolec.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close