Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kalcij

Kalcij

Spet jaz….
Torej, ker mi po glavi roji polno vprašanj, se spet obračam na vas. Zanima me – glede na to, da hčera ne sme jesti nobenih mlečnih izdelkov – kalcij pa je predvsem v njih, ali ji lahko dam kakšen nadomestek – tablete, koralni kalcij, kakšen sirup? Ali sploh obstaja kaj takega za otroke (15 mesecev)?
Res me skrbi, ker si ne želim, da bi se ji pomanjkanje kalcija poznalo na zobeh ali kosteh.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni, Sabela,
res je, da lahko otrok zaužije premalo kalcija pri alergiji na kravje mleko in se to pozna kasneje v življenju, predvsem kot osteoporoza, še prej pa v številnih motnjah procesov, pri katerih kalcij neobhodno sodeluje.
Veliko informacij o kalciju je napisanih tukaj:

Kalcij lahko nadomestimo iz drugih virov, najenostavneje v obliki tablet (npr. CA šumeče tablete), špinače, jetrc, brokolija, sezama, soje in sojinih izdelkov, rib (sardele, losos) , na voljo so tudi nadomestki mleka z dodatki kalcija (npr. riževo mleko z dodanim kalcijem), druga listnata zelenjava, sušeni datlji, alge …

O koralnem kalciju preberite tukaj:

Prav je, da poskrbite za zadosten vnos kalcija. Znano je, da kolikor kalcija otrok vnese v telo do pubertete, toliko bo zaščiten pred osteoporozo. Kar pogumno na delo,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close