Najdi forum

Kakšno samoprepričanje!?

Zdravo,

Imam cimro, ki je zelo prepričana vase. Vse kar reče, se ji zdi najbolj prav, ko se drugi oglasimo, nas popravlja ali se smeji in obrača v kvasi fore, kako razmišljamo ali kaj smo rekli.

Verjetno se njej zdi v redu, da je tako samozavestna, a ni prijetno ob taki družbi. Vedno si drugorazreden, saj jaz se znajdem v takih občutjih.

Kaj bi mi svetovali, da bi ji malo pristrigla peruti, da se ne bi nosila tako visko oz. da se ne bi počutila ob njej manj. Bi morala biti bolj zahtevna od njej in bolj vztrajati pri svojem? Kaj bi bilo pametno reči, ko iz moje povsem resne in spoštljive izjave naredi nekaj popačenega, samosvojega ter nespoštljivega?

Hvala za vsako razmišljanje.

V resnici je zelo nesamozavestna. Vse tele njene fore so oblika njenega samo-portjevanja, ki ga
očitno rabi zelo veliko.
Kakor je zdaj moderno reči – na vaš račun si fila svoj (šibki) ego.

Kako takega ustaviti? V vsakem primeru reskiraš veliko užaljenost, ampak hkrati pridobiš osnovno
spoštovanje. Jaz bi ji recimo ob naslednji izjavi, ki bi me prizadela, popolnoma mirno povedala, da mi
take besede niso všeč in da se tako ne bova več pogovarjali. ZA NOBENO CENO se ne pusti potegniti
v debato in razlaganje ali opravičevanje ZAKAJ ti to ni všeč – samo ni ti všeč in basta, do tega imaš
vso pravico.
In to narediš vsakič. Ob neprimernem obnašanju se nehaš pogovarjat, greš ven, se obrneš stran,
ignoriraš. Finta je v mirnosti, da se ne pustiš spovocirat v kreg, hladnokrvno vztrajanje na svojem.
Srečno.

New Report

Close