Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Starejši so modrejši Kaksno je bilo za vas iztekajoce se leto?

Kaksno je bilo za vas iztekajoce se leto?

Zivijo!
Hocem, da cimprej odide….To, zame nic kaj prijazno leto…
Ce dam na tehtnico na eno stran vse prijazne dogodke in na drugo stran one, ki so prinasali skrbi in zalost, skoraj podrsa podlago tista druga stran….
Ostane mi le se upanje, da bo drugo leto mogoce bolje….
Kako ste pa vi, ostali, zadovoljni s prezivetim letom 2005?
LP!

Tudi jaz si želim, da je tega leta že enkrat konec, pa upajmo, da se slabe stvari ne bodo nadaljevale………….. Leto 2005 je bilo resnično razgibano.
So dogodki, za katere si želim, da se ne bi zgodili. Samo upam, da bo teh štirinajst dni, kolikor je še do konca, minilo brez stresov.
Čimveč lepih trenutkov vsem
Kaja

Ponca,

tudi za nas je bilo iztekajoče leto bolj slabo, a po drugi strani tudi dobro.
Moja babica je rekla, da imaš ob koncu leta vso pravico izbristi dneve, ki so te jezili. Jaz bom upoštevala njen nasvet in nekaj dni definitivno izbrisala.)))
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Hm, Ponči kaj naj ti odgovorim?
Zame je bilo vsega po malem – največ pa dela. Zgradil sem hišo, pridno delal v službi…. Doživel tako romanco kot je nisem v vsem življenju…

Zivijo!
Kaj naj recem? Da nama zelim dober start in nebolec pristanek v letu 2006, kajne? 🙂
LP!

Zivijo!
Ja, dober nasvet…. Bo treba h kaksnemu hipnotizerju, najbrz… “In od sedaj dalje boste pozabili, da se vam je zgodilo to, to, to, to in to….” :-))
Lep pozdrav od mene!

Oh, Ti si pa srecnez! Prvic, da imas se sluzbo, potem drugic, da Ti uspevajo podvigi v zvezi z gradnjo ( pri teh letih! ) in tretjic, da Te je doletela nepozabna romanca, kakor pravis! 🙂
Ja, da le ne bi bila v “pogubo”, kakor imas na koncu pisemca pripisano! 🙂

Torej, ce pravilno predpostavljam, bi Ti morali zazeleti se eno, najmanj taksno leto? 🙂
LP!

Meni je bilo pa lepše kot lansko oz. kar nekaj prejšnjih. Sem enkrat vmes pomislila, da stvari končno “grejo”, da ni treba kar naprej nekaj “porivat”…. Še do konca zdržimo, pa bo….

Bilo je leto polno velikih sprememb in krasnih dogodkov: on se je preselil k meni tako imava od meseca marca pravo 2-člansko družino (to sva mi2 :))), zaradi selitve je tudi zamenjal službo….od decembra naprej ima pogodbo za nedoločen čas, v hiši smo veliko postorili (in zapravili :)))……prav posebno leto zame, krasno!
p.s. tudi poročila sva se skoraj….a morda bi bilo to skoraj preveč lepega za letos.

Še na mnoga taka leta…vsem nam.

Srecnica!
Naj te spremlja sreca se naprej! LP!

Ponči, nikoli ni prepozno! In to za nobeno od teh reči, no razen romanc. Lažje živiš, pa še strahu “pred pogubo” ni, hahaha

Ja, kar še eno takšno mi zaželite, le dela malo manj…

Razen malenkosti pelina, je bilo leto lepo in če bodo taka vsa prihodnja leta, bom “srečno živela do konca svojih dni”.

Ponca, če boš zamahovala s čarobno palčko, potem prosim zame še eno tako leto, kot je bilo… Tistih nekaj trnčkov oskubi s palčke, preden boš zamahnila in potem…… bum! Evo, če to nardiš, imaš v dobrem ….kaj najraje piješ? :))))

lp
Modra

Ko sem začela prebirati odgovore, sem že mislila, da to leto ni bilo nikomur naklonjeno. Meni, na primer, zdravje nikakor ni hotelo priti naproti, a napisala sem knjigo in izvedela sem, da bom postala babica. Ali eno ne odtehta drugega?

Tako je pač življenje. Srečno in včasih ne srečno. Pa vendar eno samo. Za večno. (To je nekaj verzov iz neke pesmi. Če jo kdo prepozna, naj mi napiše original, prosim!)

Kajetan Kovič: ŽIVLJENJE

Tak čudno je naše življenje,
srečno in hkrati nesrečno,
in kratko je naše življenje
in eno samo za večno.

Dokler smo tu, sta nebo
in zemlja v naši oblasti,
vendar mora drevo
ob sojenem času pasti.

Tak čudno je naše življenje
s svojo mračno zavestjo,
da se pesem konča
v plitvem jarku za cesto,

da se včasih konča,
preden se je začela,
brez zemlje in brez neba
kot roža nedozorela.

Tak čudno je naše življenje,
srečno in hkrati nesrečno,
– o pesem nedokončana –
in eno samo za večno.

Čudovita pesem! Hvala da si jo napisala, pravzaprav hvala Kajetanu Koviču. Kaj se pa tiče leta 2005, pa je bilo vsega, od razočaranj na raznih področjih, do lepih trenutkov, najlepše kar se mi je pa zgodilo, je pa to da bom tudi postala babica in tega se silno veselim. In naj še kdo reče, da ni življenje čudovito, sploh ko življenje rojeva življenje. Veliko lepega v letu 2006 želim vsem, ki prebirate forume.

Cao!
Zate, za vse, zamahujem, he, he….. 🙂
Iscem carovnika, ki bi se meni odcaral vse slabe dogodke tega leta!
No, Tebi in vsem udelezencem in udelezenkam tega foruma zelim veliko srece v naslednjem letu!
In veliko lepih dogodkov, ki se vam ze zdaj napovedujejo! ( Bravo, bodoce babice! 🙂 )

Fijuuuuuuuu……Pa sem odletela na metli naprej! 🙂

Hvala, Žana!

Prineslo je vse sorte težav(težavic), pa mnogo drobnih veselih trenutkov.Ko bi vsaj le tako bilo tudi prihodnje in ne slabše.Že zdavnaj sem se v življenju sprijaznila z dejstvom, da nisem lepa, sem pa trpežna…. In tako vsako leto “bolj trpežna” kar nekako lažje premagujem težave, ki prihajajo naproti. Prebrala sem knjižico z naslovom: “Babe ne tarnajo”.Zelo priporočam.
Vsem Vam želim vse dobro v letu, ki nam prihaja naproti !

Zame je bilo leto 2005 polno šoka, borbe, solzic sreče, solzic žalosti, veselja, strahu, poguma, citostatikov, bioloških zdravil, obsevanj, prijetnih druženj, obiskov, novih prijateljev, novih spoznanj, ….. Vsega po malem. Ampak se strinjam z mojim možem, ki na vse to pravi, da je bilo leto 2005 za naju najuspešnješe, saj sem uspela premagati mojega limfomčka. In se strinjam z njim! Čeprav je bilo na trenutke hudo, nama je obema izkušnja bolezni dala ogromno in lahko sem po eni strani kar hvaležna, da me je na mlada leta obiskal rak, da sem se upam, da pravočasno malo ustavila in začela drugače živeti. In upam, da bo še trajalo in da bom tudi še mami in babica…. 🙂

Evo, tako je to. In še 4x grem spat in spet bom šla v službico pe letu dni zdravljenja in bolniške. Hip, hip, hurej! In to na novo delovno mesto, ki mi je 5x bolj po godu kot prejšnje. Ah, ja, zadnje čase se mi vse tako lepo nazaj sestavlja, da res upam in si želim v letu 2005 samo zdravja, da bom lahko uživala življenje.

Ne sekirajte se zaradi “kozlarij” (tako jim pravim sedaj – po izkušnji bolezni), ker, če imamo zdravje, imamo vse, ampak res vse!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

New Report

Close