Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kakšni ukrepi?

kakšni ukrepi?

V družini se je 60. letnemu članu pojavila alergija na pršice in s tem posledično alergijske reakcije na druge stvari (hrana, plesni). Bil je testiran, a zdravnik niti ni povedal, kako zdaj naprej.
Če je alergija na pršice, je treba torej zamenjati ležišče. Kaj priporočate? Samo anibakterijske prevleke, cele jogije? Internet je poln medicinskih pripomočkov, kar me bega in me zato zanimajo vaše izkušnje. Pa naj se posamezniki ne dajo motiti, če bo šlo za reklamo nekaterih izdelkov, a konec koncev me prav to zanima, preden se odločim za nakup.

gled ehrane ti je najbrž jasno, potrebno se je je izogiba, vsega na kar je alergičen.

glede pršice: odstranit je treba vse tepihe, svetuje se tudi zavese in platnene roloje. jogij zamenjajte z tistim ki bi naj imel zaščito proti pršicam (nam je dormeo o.k.). potrebujete pralne odeje in vzglavnike, pralni bi naj bili vsaj na 60 stopinj, mi imamo pralne na 90.
sama posteljina pa so nam rekli da ni nujno da je antialergijska, jo je pa potrebno 1x tedensko zamenjat in oprat enako na vsaj 60 stopinj.

a, ja pa sedežna bi naj bila najbolje usnjena.
pri nas je bila alegrija na pršico odkrita naključno brez nekih posebnih težav.

New Report

Close