Kakšni so pogoji za življenje v USA
Kakšni so pogoji za življenje v USA?
Kaj potrebuješ, da lahko ostaneš tam?
Če tam živi brat, koga lahko pripelje s seboj, brata, sestro, mamo, nečaka?
> Kakšni so pogoji za življenje v USA?
>
Zahteve se razlikujejo glede na tip vize. Vec lahko zves na konzulatu v LJ ali se bolje na web-u.
> Kaj potrebuješ, da lahko ostaneš tam?
>
Dovoljenje za bivanje (drzavljanstvo, zelena karta ali H, L, J, F, … viza).
> Če tam živi brat, koga lahko pripelje s seboj, brata, sestro, mamo,
> nečaka?
>
Vse je odvisno od njegovega statusa. Je drzavljan, ima zeleno karto, kaksno drugo vizo? Drzavljan lahko vec naredi, kot nekdo na zacasni vizi, ki lahko s sabo pripelje kvecjemu zeno in/ali otroke, pa se ti ne smejo delati.
Danaja,
bodi srecna, da zivis v Sloveniji. Delovna zakonodaja v Ameriki je na nuli, prav tako sistem zavarovanja. Razen seveda ce nimas kake res res fajn sluzbe, ali pa zlo velike zelje, da tam ostanes in uspes:) Sem zivela tam par let in sem zelo vesela, da sem spet v Sloveniji.
Oj, mojca!
A je res tah hudo v USA? Jaz pa imam namen iti tja študirat, pa me ob takšnih odgovorih mine.
Lp, tajda
Studirat je pomoje cisto ok. Tudi sicer ni slabo, ne me narobe razumet. samo vse kar se raznim formalnosti in papirologije tice je totalno drugac, celotna delovna zakonodaja, zdravstvo… sem poznala druzino, ki je mjorala razglasit uradni bankrot, da niso rabili poravnati racuna za eno nic kaj posebno operacijo za hcerko… Jaz sem imela te stvari postimane samo vseeno mi sistem ni bil vsec.
Pa na splosno New York kot tak mi ni bil nic kaj posebnega. Manhattan naj bi bil kao ful fancy in to, potem pa vidis ljudi, ki spijo v skatlah tam na eni osrednji ulici. Pa zlo mors pazit na dolocenih predelih, ker je lahko zelooo nevarno. V kakih manjsih mestih je verjetno glede tega bolje. Je pa vsekakor zanimiva izkusnja, ce zivis v tujini in ti da res veliko takih in drugacnih izkusenj in ti da neko samostojnost, tko da vsekakor priporocam 🙂
Kje pa si Tinko sedaj? Kako se počutiš , ti je všeč drugačno življenje , kaj pogrešaš Slovenijo?
Vsekakor se lepo imej in uživaj v novih običajih in jeziku.
Danaja, vse je isto. Sicer sem pa bolj blizu. Nemcija. Studentsko zivljenje je itak vseposod podobno, doma sem pa na enkrat na dva meseca. Od tukaj ima Ryanair progo do Celovca. Kaksnih kulturnih razlik ni.
Ljudje so do drugih ljudje malce bolj prijazni. Ko sem se pred novim letom vracal domov, sem na prvem avtobusu naletel na godrnanje nekega mozakarja, v zvezi z mojo veliko torbo. Ko sem bil predzadnjic doma, sem prvi dan sel nekam z avtom, pa mi je dolocen del nekdo vozil 5 cm za mano, tako da sem mogel ustavit, in ga iti vprasati, ali je normalen :))
Ko sem pa tukaj v De, na neprijaznost in nepotrpezljivost kar tako brez veze ne naletis… naklucje ali dejstvo…
Sicer bi pa rad enkrat dozivel tisto, da gres po faksu na plazo. Bo treba v Avstralijo 🙂
Lp
Potem se pa pazi krokodilov in vročine, v Avstraliji namreč. Sicer pa mora biti po svoje res lepo tam.
Vidim, da si kar blizu doma , tako se pa kar zdrži. Lepo se imej in lep pozdravček.
V Ameriki zivim ze 7 let in tukaj bom tudi ostala. Ce bi rada zvedela vec mi pisi na email.
Forum je zaprt za komentiranje.