Najdi forum

kakšne so razlike?

Pozdravljeni,

zanima me, kakšne so razlike med mejno osebnostno motnjo in čustvenimi vampirji, saj so nekatere poteze podobne. Bila sem v zvezi z moškim, poslovno zelo uspešen in neodvisen, očarljiv, širokih pogledov. Naslednji dan pa je bil druga oseba, zamerljiv, maščevalen, brez razloga… in čez nekaj dni spet normalen… Seveda moj ponos ni dovolil tega, da me ponižuje in zato sva bila tudi tiste dni v konfliktu. Njegov način komunikacije je bil nerazumljiv, prišel, vrgel očitke in odšel. Seveda sem potem samo gledala, kaj se dogaja in želela preveriti, kaj se dogaja, a ni bil dosegljiv za nobeno komunikacijo itd. Na te trenutke sem ga videla kot sebičnega, neprepoznavnega človeka… ALi je to sploh možno? Mene so take situacije tudi prizadele, globje, kot sem si pripravljena priznati, tudi za ceno grešnega kozla. Kako lahko sebi pomagamo, da te osebe ne manipulirajo z našim zaupanjem ali nas prizadenejo…

Čustveni vampirji imajo v bistvu značilnosti osebnostnih motenj. Za nekatere njih je značilno tudi nihanje razpoloženja, težave v nadzoru impulzov, nenadna ali nenehna jeza…Rešitev je mnogo, prvi korak pa je, da o se o njih čimbolj poučite, saj oni dejansko delujejo, čustvujejo drugače kot ostali in ena prvih napak, ki jih običajno storimo, da se na njih odzovemo tako, kot bi čustvovali, razmišljali sami.

V knjigi Čustveni vampirji pa je opsanih kar nekaj taktik, poleg tega je dobra tudi Mejna osebnostna motnja za telebane in Ne stopajte po prstih- kako ponovno zaživeti, če ima vaš bližnji mom.

GittaAna

GittaAna

New Report

Close