Kako z osebo prekiniti stike?
Z osebo si prekinil stike, ker ne želiš, da je del tvojega življenja. Ta oseba je dojela, da neposrednega stika med vama ni več. Vendar posredno s teboj še vedno navezuje stike preko tvojih najbljižjih. Kako ji na lep, ovideven način pojasniti/dopovedati, da se naj že končno distancira iz tvojega dela življenja???
Se strinjam s Katjušo. Včasih je preveč. Sama sem imela dolgo-letno zvezo in sem bila po prekinitvi veliko časa dosledna in kolegialna. Mu pomagala skozi vso bolečino, mu dajala ramo za jokat, ker je upal, da bova ponovno skupaj. Kljub temu, da sem mu dala zelo dobro vedeti vsakič, da je to to, je vstrajal, da me mora vsake tolko objet in se z mano pogovorit. In sem rekla ok, z nekom, ki si toliko let v zvezi enostavno ne moreš prekinit stike čez noč. Največja napaka! Po parih tednih rednih klicev (govorim vsakih 5 minut) sem imela dovolj in sem lepo povedala, da je prestopil mejo in bi rada popolnoma pekinila stike. Ker če mu ne pomaga, da me ”preboli” s stiki me mora brez. To je daleč preseglo vse meje dobrega okusa, ko sem imela po 30 klicev na dan, šeenkrat toliko sms-ov. In čez čas se je nehalo. Enostavno se nisem javljala, odgovarjala. Trajalo je precej časa in izmenjanih je bilo veliko grdih besed. Povod za ”konec vseh koncev” pa je bila grožnja, da bo storil samomor in več tedensko mučenje, da bom kriva za njegovo življenje. To, da sem stike prekinila je bila najboljša odločitev. Ker ko te ima nekdo rad tega enostavno ne počne, ti ne grozi in muči na tak način. Tako, da moj nasvet je ta, da se ne oziraš na to, pustiš na miru ker se čez čas neha. Ne vem koliko je imel stika z mojimi najbližjimi, ker sem jim jasno povedala, da ne želim vedeti. Sem pa izvedela čaz čas, da je pisal moji mami in sestri, ki so mi to informacijo zamolčale na mojo željo in moje dobro.
Če si prepričan, da je to to in ne želiš nič s to osebo jo posedi in povej, da jo prosiš naj neha, ker je ne želiš v življenju. Včasih je uvideven in miren način krut in tudi najbolj učinkovit.
Ti bi še drugim določal s kom se smejo družit in s kom ne smejo?
Celo za svoje najbližje bi to “predpisal”?
Oprosti ampak zdi se mi, da bolj tebi nekaj manjka, da se ti najbolj vtikaš v življenja drugih.