Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kako vemo da je alergija minil?

kako vemo da je alergija minil?

Pozdravljeni,

hčerka, stara dve leti in pol je imela alergijo na pšenico in kravje mleko. po vnosu pšenice je dobila izpuščaje kot bi jo komar popikal, po mleku pa rdečico okrog ust.

nazadnje smo bili na testih pri alergologinji oktobra, ko so bili še pozitivni.

Že par dni ji vsak dan dam malo pšenice in ni opaznih reakcij niti na koži niti kakih drugih. Zanima me, če je to zadosten znak, da je alergija minila? Lahko torej je pšenico?
Pred parimi meseci sem isto poskusila z jogurti, pa so se ji začeli delati lišaji suhe kože.

Hvala za odgovor in LP

zagotovo imate naročen pregled, ali vsja kdaj ponovno prit k alergologu,… torej!

Ne razumem zakaj pri svojem otroku poskušate neke snovi, na katere naj bi bila alergična? Morda bi morali videti kakšno hudo reakcijo, da bi prenehali s takšnim početjem.

No, naj povem kaj so nam rekli na pregledu. Vprašali so, če ima hčerka še težave (krči, driska, sluzasto blato), sem rekla da če se držimo diete ne. In so rekli da je to naš zadnji pregled, da je vse OK. Potem sem seveda vprašala kako bomo vedeli da je alergija minila, pa je zdravnica samo vprašala, če je imela hčerka življenjsko ogrožajočo alergijsko reakcijo. Ko sem rekla da ne, je rekla naj začnemo poskušati doma in če reakcije ne bo, je alergija minila. Tako da druge, kot poskušati ni 🙁

lej počakaj da dobiš to napisano, pol pa z tem nazaj k pediatru pa naj pove če dajat ali ne. nič zato če je kak dan dlje na dieti

morda imate teste neg., pa so tako naročili če bodo težave pa nazaj,…… tako je bilo pri nas.

ju3, ja, vsi testi so negativni, razen krpični, ki kažejo reakcije na koži po 72 urah. (recimo po 48 urah ni bilo čisto nič)

Pa ste potem sami poskušali doma? Sploh ne vem kako začeti. Bom pa še nekaj časa počakala, ja:)

New Report

Close