imam 14 let starega yugo koral 55, januarja je bil registriran, le obvezno zavarovanje imam, ki sem jo odplačala v obrokih, od januarja do aprila po 17 jurijev. torej moram julija spet na tehnični pregled, kjer so me januarja komajda prepustili. zanima me, če me slučajno julija ne bi pustili prek tehničnega pregleda, ali mi vrnejo denar od zavarovanja, kar sem plačala za celo leto, tehničn p. pa je le za 6 mesecev?
mogoče veste kako je po novem (zakonu), ali se stari avtomobili (kot je npr. moj) gredo prek tehničnega p. vsakih 6 mesecev ali letno kot ostali avomobili.
in kako je s katalizatorji? a se katalizatorji uporabljajo po novem tud pri starih avtomobilih in kje in kako ter po KOLIKŠNI CENI se nabavi katalizator, ta najcenejši, npr. za moj yugo?
za odgovor se najlepše zahvaljujem.
lp, s.
Pozdravljeni!
Če na tehničnem pregledu ne boste prišli “skozi” vam bo vaša zavarovalnica na podlagi odjave vozila iz prometa vrnila neizkoriščen del premije.
Kar pa se tiče tehničnega pregleda na pol leta vam lahko povem, da je še vedno obvezen, saj nov Zakon o cestnem prometu, ki bo to narekoval, še ni sprejet.
Vgradnja katalizatorja v vozila, ki ga že v osnovi niso imeli ni potrebna. Kar pa se same menjave tiče vam bo povedal vsak serviser.
Lep pozdrav.