Najdi forum

Kako uničiti vrbo?

Pozdravljeni!

Jaz bi Imam problem: ob ograji imam posajene ciprese in čisto blizu je vrba (deblo premera caa 30 cm, visoko 3-4 m), in moti ciprese pri rasti, ostale ciprese so dosti večje od tistih okoli vrbe…in bi vprašal če obstaja kakšna kemikalija ali kaj drugega, ki bi izsušilo to drevo?

aja…pa še to…da bi jo “izpipali” z traktorjem pa ni dovolj prostora, kajti 1 m noter ograje pa stoji Vrtna hiša…skratka ni nikakršne poti da bi jo ven spravli….raste pa hitro ko hudič….

Ps: Sem že slišal da obstaja metoda, da solno kislino vbrizgaš v jedro debla in potem počasi začne umirat…samo je baje nelegalno oz. prepovedano to…

Tak da upam da ma kdo kakšno idejo

Hvala za nasvete že vnaprej

Lp

Zakaj je pa ne oblikuješ, da bo rastla v zrak. Vse veje oz. deblo poreži do višine 2 m, pa bo zagnala proti nebu in en bo ovirala cipres in potem jo lepo obrezuj vsaj dvakrat na leto.

Ali pa jo odžagaj čisti pri tleh, potem preostali štor še mal razseči in pokrij z zemljo. Vse kar bo pognalo ven sproti potrgaj, odreži s škarjami in boš imel najmanj problemov. Tako smo mi naredili, pa je bilo staro in kar visoko drevo.

New Report

Close