Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost KAKO TI DOLOČIJO DATUM ZA LAPARO

KAKO TI DOLOČIJO DATUM ZA LAPARO

KAKO TI DOLOČIJO DATUM LAPAROSKOPIJE? SE ŠTEJE OD PRVEGA DNE MENSTUACIJE? KATERI DAN IN ALI JE PRED POSEGOM POTREBNO JEMATI KAKŠNA ZDRAVILA?

HVALA,
LEA

Kolikor se spomnim, moraš prvi dan, ko dobiš M poklicati na kliniko in ti oni povejo, kdaj prideš. Mislim pa, da se ta poseg dela v prvi polovici ciklusa, ko je maternična sluznica tanka. Pred posegom nisem jemala nobenih zdravil.

LP, Andreja1

PS Ciklus se vedno šteje od 1. dne M!

Ja, tudi meni so tako določili datum, čeprav sem okvirni datum dobila glede na ciklus že veliko prej (čakalna doba je bila pol leta), ker pa se mi je ciklus vmes malo spremenil, so mi potem datum za nekaj dni prestavili. Poseg se dela v prvi ali drugi polovici ciklusa (odvisno za kaj gre). Če gre za samo pregled, potem opravijo v prvi polovici ciklusa. Jaz sem morala od prvega dne M jesti Danoval kapsule (2*2 na dan), da se stanjša maternična sluznica. To je to!

Lp, Mateja

Meni je pa za stanjšanje sluznice predpisalaDabroston in Stediril-D.

LP Ema

Jaz sem imela le diagnostično laparo. Imela sem jo konec druge polovice ciklusa. Pregledali so mi vse: prehodnost jajcevodov, maternico, jajčnike…

Moja laparo je bila v času ovulacije, brez predhodnih zdravil, tako da so istočasno ugotovili, da se jajčeca proizvajajo. Zgleda, da je to pri vsaki različno – odvisno od vzroka, zakaj greš. Moja je bila samo diagnostična.

LP

Mi lahko prosim katera posreduje tel. št. na kateri se lahko naročiš na omenjeno operacijo?

LlEP DAN,
Lea

Mislim, da potrebuješ napotnico tvojega ginekologa. Nato se obrneš na GK Lj., če si iz Ljubljane. Tam te nato usmerjajo naprej!

New Report

Close