Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Kako ste prepričale gospoda?

Kako ste prepričale gospoda?

Zdravo!

Mene pa zanimajo izkušnje tistih, ki so morale prepričevati svoje gospode/fante/može, da je par pri 30-ih že zrel za delanje otroka (pred tem skupaj 10 let). Kako ste prepričevale, ste ga postavile pred dejstvo, ali je šlo za kake druge oblike prepričevanja?
Gospod je namreč pozno (ob delu) zaključil študij in ima potem kar neko idejo v glavi, da je on še mlad pa se on še ne bi o otrokih pogovarjal, ker je še zadosti časa za to pa tako naprej…Stanovanjski problem je zaenkrat rešen – sicer samo enosobno stanovanje, ampak po 4ih letih ne bo več kredita pa se lahko kakšno večje kupi, v službi oba, tudi med nama vse štima, le da bi on malo še potoval pa športal pa sploh se mu zdi, da je še časa več kot zadosti, meni pri 30-ih pa se ne zdi več, da je časa res toliko in me že fajn ima, da bi se vam pridružila na forumu.
Hvala za morebitne nasvete.
Katja

No … jaz mojega nisem rabila prepričavat, ker mislim, da si je zaželel otročička prej kot jaz … :)))))

Lahko ti rečem samo to … ne ga silit v to. Če ni še pripravljen niti na samo misel o otročičku je že še manj pripravljen na otročička … tako da bi se stvar samo poslabšala.
Verjemi, da prej ali slej si bo tudi on zaželel družinico in bo vse v redu.

Sicer pa … dandanes nosečnost po 30-tem ni več nobena redkost … zato ne imet sile …

Lp, Bgv

Ja po mojem ga je tesko kar tako enostavno prepricati, dokler
ne pride sam do tega oz. dokler tega res sam ne zacuti, da bi pa bil ocka.
Najslabse je pa nekoga v nekaj siliti na kar se ni pripravljen.

Moj je danes star 32 let , pri 30- ih se pomisliti ni hotel da bi postal oce,v
zadnjem letu pa se je glede tega cisto spremenil in sedaj komaj caka kdaj ga bom
razveselila s pozitivnim testom.Je pa res da sem od njega mlajsa dobrih 7 let in je
kot dober izgovor da se ni bi imela otroka imel moja leta.

Nekatere stvari v zivljenju moraj priti pac same od sebe , se vedno pa vcasih
dober pogovor tudi pomaga. Razlozi mu svoje obcutke, povej mu kaksno sonce
ti prinese v zivljenje otrok, razlozi mu, da pac imas tudi ti 30 let in da zenska vedno
glih ne zanosi ze v prvem mesecu inp…
je pa tko da ce nista oba prepricana da bi pa ga imela je boljse se malo
pocakati …

lp nika

Jaz mislim podobno kot moji predhodnici, vendar pa ne pozabi na pomembno dejstvo – pa te ne maram strašit, sploh ne! Če se izkaže, da imaš težave z zanositvijo, traja najmanj eno leto da te pošljejo na prve preiskave.
Nam puncam zato tiktakajo stvari bistveno drugače kot fantom. Res je, da je človek pri 30 star toliko, kot se počuti starega in ne morejo biti leta merilo za to, kdaj je nekdo zrel za otroka. Mogoče bi mu morala razložiti tudi to možnost? Resnično ne vem.

Človek je precej kompleksno bitje. Sama svojega dragega najbolje poznaš in prepričana sem, da boš našla najboljšo pot. Kar se let tiče, imaš še precej časa, kar pa se želje po otroku tiče – ta pride in mine in potem spet pride in mine… Lahko počakaš da te mine in naslednjič, ko te spet zagrabi, upaj, da bo tudi njega.

KK, si sploh misliti ne moreš, kako te razumem. Jaz sem bila v podobni situaciji.

Moj mož je sedaj star že 30 let in ti povem da si pred kakšnima dvema letoma sploh ni mogu zamislit da bi imela otroka. Jaz sem pa to full hotela. Na vse načine sem ga prepričevala, se z njim pogovorjala, itd……

V glavnem se nisva premaknila z mrtve točke.

Čez čas mi je bilo že vseeno, če noče noče. Opustila sem idejo o otroku. Vrgla sva se v druga načrtovanja. Medtem sva kupila stanovanje, ga pričela opremljati in ideja o imeti otroka je bila za oba španska vas.

In glej ga zlomka, čisto po naključju se je zgodilo da sem zanosila (nenačrtovano: metoda varnih dni) in on je bil tok vesel, da ti ne morem povedat. Jaz prestrašena. Hm, vse se je obrnilo na glavo. Toda sedaj je vse OK. Oba že komaj čakava da vidiva to svojo malo pikico. Sedaj sva midva kot mala otroka, ki se tega veseliva, bolj kot česar koli na svetu.

Tako da KK, ti svetujem čim več pogovora. Povej mu svoje želje in strahove, vseeeeee,…………. ne pusti času da teče. Ker moški so kot otroci, saj ne vejo kaj pravzaprav hočejo; ko pa se to zgodi jih ni za prepoznat.

Želim vama veliko sreče in upam, da se kmalu pridružiš temu forumu.

LP

Saj se nisi tako v letih, se je cas za kaksno daljse potovanje; ko bodo otroci, se taka potovanja odlozijo zaradi stroskov (napr. 4x letalske karte) za par let, midva imava v planu potepanje cez oceane ko bodo otroci vsaj 4+

Medtem si pa le privoscita se nekaj casa zase, vrnete se pa lahko trije, tako kot midva, (zanosila na otocju Phi-Phi).

p.s. Jaz sem moza odkrito vprasala (izberi pravi trenutek; midva sva vecerjala v kamboski restavraciji v Phnom Phen-u ob Mekhongu). Vidis, potovanaja imajo svoje prednosti, takrat se se posebej zblizas in imas ogromno casa tudi za resnejse klepete…).

No moj gospod, je malo drugačne sorte trmast. Ko se je odločil, da bomo začeli delati na tem si je hkrati v glavo zabil, da hoče Grka. In sva šla v Grčijo za prvomajske praznike-na to sva čakala skoraj pol leta in med tem časom niti slišati ni hotel, da bi poskusili ustvariti kaj prej.Niti moja prepričevanja, da moraš malo gledati na plodne dni, pa da prvič ne uspe vedno itn. ( v Grčijo sva se oba totalno zaljubila)
No odpeljala sva se v Grčijo in vrnili smo se trije. Prodali smo motor, ker pač ni registriran za tri osebe in namesto novega potovalnega endurota smo kupilli trikolesni voziček!
In gospod? Poka od ponosa in vzvišenosti, ker bo dobil Grka kot si ga je zaželel.
Pusti mu čas! Ne ga gnjavit in silit v njega, ker se mu bo vse skupaj gor postavilo. Videla boš. ko bo sam začel gledati za vozički in takrat le na dan z besedo. Kaj veš, morda boš pa tudi ti kmalu imela kakšnega Grka, ki te bo brcal po trebuhu.
LP

Zrel si toliko, kot se počutiš. In verjameš ali ne, na svetu so tako moški kot tudi ženske, ki se niti pri 40-ih ali še kasneje ne čutijo dovolj zrele za otroka. Najhujše je, da takšnega partnerja siliš v to, da bi imela otroka, oziroma ga skušaš prepričevati, da je že čas, da nekaj naredita v tej smeri. Zna se zgoditi, da boš čez devet mesecev ali leto to krepko obžalovala, ko se ta tvoj partner ne bo izkazal kot idealen očka….Potem pa bo seveda on tisti najslabši, ker ga “nič ne skrbi za otroka, ker je nepozoren, ker ti ne pomaga, ker, ker, ker…”. Draga KK, PREMISLI!

Sara

Sara, mislim, da bi bil super očka, ker ima (sicer tuje) otroke zelo rad in se z njimi ukvarja, kolikor časa hočeš. Tako, da mislim, da ni problem v tem, amak je bolj eden od tistih “kot otroci, saj ne vejo kaj pravzaprav hočejo”.
Tudi sam pravi, da si je zmeraj predstavljal, da bi imel otroke, le da ne more odgovoriti na vprašanje, kdaj si je predstavljal, da bi to bilo (na žalost).
Kar se tiče zanositve “po nesreči”, Sanja_76,so možnosti za to bolj majhne, ker so kontracepcijske tablete pač tako zanesljive.
Pri spremljanju forumov pa naletiš na kar nekaj punc, ki so imele po tabletah (in to ravno Trinovum) velike probleme z zanositvijo (leni jajčniki, brez ovulacije). Če šteješ še trimesečni zamik po tabletah in 25% možnost zanositve v ciklusu v idealnih razmerah, se itak pogovarjamo o otroku ne prej kot čez dve leti!!! Pri 32 imeti prvega otroka pa res ni prezgodaj, kaj pravite?
Punce, hvala za vse vaše odgovore in razmišljanja, si bom vzela malo časa za premislek pa bomo spet poskusili z razgovorom (mogoče sprintam kak vaš odgovor pa ga imam za podkrepitev argumentov;)
Lep dan in zdrave pikice vam želim!

JA JA TO TE RAZUMEM.

Pri nama je bilo res po nesreči, ker jaz nikoli nisem uporabljala zaščite v obliki tabletk (po le-teh se nisem dobro počutila), tako da sva uporabljala kondome. In vedno, ko sva imela odnos brez, sva morala oba soglašat oz. sva bila 100 % da je to moj varen dan. Sploh pa ob menstruaciji.

Tako da pr nama je “RES RATALO”!!!

:)))

LP in veliko sreče

New Report

Close