kako ste jih prepričale…
mislim malčke na okus pregomina. Moj malček je na dieti zaradi alergije na KM (no tudi jaz), in mi je zaradi vse sekirancije pričelo zmanjkovati mleka. V 6 urah, si ga iztisnem za en dober obrok, ki ga seveda hlastno poje. Pregomina se brani z vsemi štirimi. Torej, kaj mi je storiti, da bo vsaj za vsak drugi obrok jedel tudi pregomin?
hvala,
MC
To, koliko mleka si iztisneš, ni merilo, koliko ga otrok lahko sam posesa. In dokler imaš mleko, lahko proizvodnja vedno naraste – s pogostim pristavljanjem. Na tvojem mestu bi šla bolj v to variatno, sploh ker mu Pregomin ne gre. Upam, da nisem preveč zoprna, sploh glede na to, da ti v bistvu nisem odgovorila na vprašanje 🙂
Sekirancija – vse, ki smo se soočale s to zoprno boleznijo pri otroku in z dieto, smo to dale skozi. Sčasoma se boš skulirala, boš videla. Treba si je dati en določen čas, da se sprijazniš, sprejmeš stvari take, kot so, potem pa pač plavaš. In se da 🙂
Se strinjam z Jacqueline. Mi smo tudi dali skozi dojenje z dosti večjo alergijo (mleko, jajca, soja, oreščki, pšenica…), pa smo tudi šok ob uvedbi diete in vso sekirancijo, ki pride zraven, nekako dali skozi. DA se! Vsekakor ne smeš tega jemati kot konec sveta in kot nekaj nemogočega, hudega. Ko boš vse skupaj sprejela kot nekaj povsem normalnega in vsakdanjega in boš na dieto gledala pozitivno, bo šlo. In od tega ti mleka vsekakor ne bo zmanjkalo.
Če pa ti ga iz kakršnega koli razloga vseeno bo, potem pa bo verjetno tvoj malček sprejel tudi pregomin, ko bo dovolj lačen zanj. Ker nisi nič povedala, koliko je sploh star, ti vseeno napišem, kako smo mi pri 11-ih mesecih začeli uvajati Pregomin AS, proti kateremi ima navaden Pregomin (verjemi mi) specialen okus. ZAčela sem mu ga po 30 ml mešati v gosto hrano (polenta, pire, goste juhe, prosena in riževa kaša…) in zdaj ga tudi po cca. 110 ml v enem obroku nič ne moti. To naredim za zajtrk, kosilo in večerjo, če se glede na hrano le da in tako dobi vsaj nekaj mleka. Seveda pa je to izvedljivo, ko že je gosto hrano.
Upam, da sem ti vsaj malo lahko pomagala. Srečno!
Mi uradnih rezultatov na kaj bi bil alergičen nimamo, ker nas niso poslali na teste, so samo ugotovili AD, dali kremice in nas poslali domov. Z Bicomom so ugotovili mleko, pšenico in še kup zadev. Uporabljamo pa SOM – sojino adaptirano mleko in se še seveda dojimo (10 mesecev). Komaj tu na forumih sem slišala za Pregomin in kolikor lahko razberem, ti celo pripada (!?).
Na sojino mleko se odlično odziva (tudi jaz se po treh mesecih počasi privajam 🙂 – smo palačinke so zelo blede :))
LPT
moj malček je star 2 meseca in pol… sekirancija ni samo zaradi njegove alergije, ampak je tukaj še nekaj drugih stvari in eno da drugo in se je pripetilo kar se je… kljub temu še vedno poizkušam s črpanjem mleka, a ga je bore malo… (njegovo pediatrinjo sem vprašala, ali lahko pregomin zamenjam s čim drugim, ampak je dejala striktno ne!!!!)
danes je jedel (od jutra pa do sedaj) 3x… zjutraj pregomina nikakor ne, le nekaj kolikor je uspel potegniti iz mojih prsi… opoldne (ja, prej ga nisem prepričala) je pojedel cel 1,1 dcl pregomina (malce sladkanega), kar verjet nisem mogla, da brez joka… :O) … vendar ga nato čez dve, tri, štiri ure spet nisem prepričala v pregomin, šele pred slabe pol ure je z veliko mero joka, vpitja in ne vem, kaj naj še napišem glede tega, popil 60 ml pregomina… in po moje je to zanj občutno premalo… če se spomnim prve pupe, ki sicer ni bila alergik in je jedla kot za stavo (seveda iz mojih prsi vse do 8 meseca (pri petih mesecih smo pričeli uvajati gosto hrano) potem se je sama odstavila, sedaj pa že skoraj eno leto spoloh ne poizkusi mleka)… mislim, da ima trikrat na dan premalo za svojo rast… vendar ne vem, kaj mi je narediti…
naslednji torek greva sicer na prvo bicom terapijo (testirali smo ga že) in takrat bom tudi dvignila na pediatrični recept in potrdilo za pregomin… samo upam lahko, da ga ne bom proč metala (že narejeno)…
ne vem več, kaj narediti… resnično ne vem… :O(
lp
MC
p.s. sonček Žan, kakšen pa je ta pregomin AS in kje se ga dobi? ter predvsem, kakšen za božjo voljo je okus? hvala za odgovor in tudi ostalim za že posredovane
Ni mi čisto jasno – trikrat je pil Pregomin, kolikokrat si ga pa pristavila? Poskusi ga čim večkrat pristavit, saj je to tudi za tvoje dojke najboljša stimulacija, boljša od iztiskanja. In tudi to, koliko mleka iztisneš, ni merilo, koliko so ga dojke sposobne proizvesti (a sem to že pisala, a ne? se opravičujem za morebitno ponavljanje…). Kaj pa če pokličeš kakšno svetovalko za dojenje? Mogoče ti bo znala še kaj bolj konkretno pomagati. Zdaj ti pa ne bom več težila s tem dojenjem, prav? 🙂 Drži se!!!
Pregomin AS je adaptirano mleko za še hujše alergike – ne vsebuje niti soje. In če naj bi imel navaden Pregomin nesprejemljiv okus, potem ne vem, kaj naj rečem za AS. Prvič, ko sem ga samo zavohala, mi je obrnilo želodec. A sedaj se še meni ne zdi več tako ogaben, Žana pa tdu njegov okus sploh ne moti več. Človek se na vse navadi, potreben je samo čas. Dobi se ga pa na recept, enako kot navaden Pregomin. Mi smo ga dobili, ker Žan ni prenašal niti tega.
Kako pa lahko tako majhnega dojenčka navadiš na nov (v primerjavi s tvojim mlekom vsekakor slab) okus, pa ne vem. Mogoče bo par dni vztrajal raje pri lakoti, nakar se bo z njim sprijaznil. S tem ti raje ne solim pameti, ker nimam izkušenj. Mislim pa, da je bilo o tem že nekaj napisanega. POskusi še z iskalnikom. Nekaj sem na hitro našla:
sonček žan, kako ste pri vas ugotovili, da mali ne prenaša navadnega pregomina. mi smo na navadnem kak mesec in pol, zadnje dni pa opažam, da se je malemu koža na obrazu zelo poslabšala, lasišče je obupno, pa tudi zadnje tri dni kaka čisto zeleno, med blatom pa so neke rumene kroglice. strah me je, da je alergičen na sojo.
LP, simona
Mi smo že prej vedeli, da soje ne prenaša, čeprav mu testi tega pred pol leta še niso pokazali. Reakcija po navadnem Pregominu je bila takojšnja in sicer v obliki zelo rdeče vnete kože okoli ust (kjer je Pregomin z njo prišel v stik) in kasneje izpuščaji po telesu. Poskušali smo samo par dni, mislim da tri, potem pa takoj prekinili.
Lep pozdrav.
Jaz pa Muco Copatarico povsem razumen. Ne bi se stinjala s tem, da otroček več mleka posesa, kot pa črpalka, seveda če se črpa pravilno. Trditev da je več mleka večje je povpraševanje, je seveda povsem pravilna, ampak ko enkrat začne mleka zmanjkovati, lahko otroček še ne vem kako sesa, pa ne bo nič. Poleg tega, otrok, ko je lačen se mora do sitega najesti, ne pa en obrok v večkratnih manjših obrokih.
No nekateri otroci res lahko jejo večkrat po malo in so s tem zadovoljni, kot naša npr., so pa taki, ki hočejo takoj ornk obrok v nasprotnem primeru je pa hudo.
Glede Pregomina pa tako: poiskusi ga večkrat ponuditi, tudi mi smo se matrali in je uspelo.
No, ja… uspeli smo uvesti Pregomin, ampak priznam, je bilo hudo… :O( – štiri dni skoraj samega joka (od obeh)… – sem ga že hotela na tehtanje nesti, a je na koncu očitno uvidel, da drugače ne bo šlo… še sedaj se kakšen dan naredi, da ne poje ne vem koliko… ampak si govorim, vsak dan posebej… bo šlo…
Hvala vsem za razumevanje in odgovore…
lp
MC