kako si vi razlagate? da izberes z glavo..in ne s srcem
to si po tolikem casu se vedno ne znam razlagat.
Ko mi je bilo najtezje je bivsi se postavljal pred mano ces kako je srecen, na koncu je pa sam odsel s povesnjeno glavo in odreagiral na pogovor z napadom.
Na koncu ko sem izvedela da ima novo “punco” -v navednicah boste zvedeli zakaj.. je rekel da je pac izbral z GLAVO in ne s srcem, ker ce bi izbiral z njem, bi izbral mene. In takrat mi je postalo hudo, po enem letu razhoda, ker ocitno je se vedno razmisljal o meni. in tudi sama sem se doskrat zalotila pri tem. In se vedno mi hodi ta misel kdaj pa kdaj po glavi. Sploh po tem ko je pisal da gre njegova “itak na izmenjavo” in sem si mislila, komu ti lazes, a jo sploh mas rad?! .. ampak sm se rajs distancirala za svoje in njegovo dobro. Nic podobno meni, ko vedno zeleim vse razcistit, predebatirat in narest zakljucek oz.vsaj mnenje podat.
No, meseci so tekli…spoznala sem ODLICNEGA fanta, ampak se vedno ko me kaj zmoti na njem uidejo misli k tistemu..bivsemu. ga primerjam z njem. ceprau vse redkeje, ampak ko pa zadane pa zadane. Pomislim na vse stvari ki mi jih je ex naredil, kako pac ni vec slo naprej, da sva se v 6 letih oba zelo spremenila, pogled na svet… ceprav vem da tista vez se vedno ostaja med nama. Pa se prva sva si bila, v vsem. Tudi veckrat sem mu zelela napisat pismo, vse kar me muci, o nama.. pa potem raj nisem, ceprau mi je od skos manjkal nek zakljucek. Se vedno, noc podobno meni da tega nisem naredila.
IN se vedno me muci tist pogovor. o srcu in glavi. IN da je za svoje in moje dobro raje izbral njo. drugace bi pa pritekel k meni.
No sedaj se nisva videla ze kaksno leto, odpisovala sem mu redko, njegovi prijatelji oz.moja prejsnja druzba se veckrat spomnejo name in me s tem prou ujezijo, kr pritisk mi poskoc, bolj v slabem smislu kot naj dajo ze mir da grem v celoti naprej… v drugem smislu se mi pa zdi lepo ker mi dajo vedt da sm bla res jim dobra prjatlca in jih zmer zabavala, veckrat slism kaksno v stilu da je kr prazno sedaj k me ni.
potem se spomnim da vse tiste smsje, ko je ex pisal kako sem bila uredu punca, razumevajoca. se ko je imel novo punco je pisu za take dneve (npr. rojstni dan, novo leto) kako je tezko najdt nekoga posebnega v tem casu. no pac stvari ki so sam odpirala stare rane in pocas res nisem vec vedela zakaj TOCNO sva sla narazen, razen to da se ni izslo in je bilo prevec vsega.
Potem mi je po sms povedal da se z njegovo anjo ni izslo, da sta si razlicna (ja no shit hhh kaj sm pa jz skos govorila-pac, v sebi ne da bi njemu sla to govorit) in jz sm mu pa dajala vedit da mam super fanta, da se ujameva na vseh nivojih.. on je pa kr mal jezen ratu, zacel posiljat neke mmse kako me vabi na pijaco k seb, slikco macka kako me pogresa, sliko kako je ratu stric…. skratka, cela sem zmedena, a takrat ko sem mu dajala vedit da bi se dobila je pa govoru kako je izbral njo jz pa cela v badu,prejokala cele noci….
do pol leta nazaj ko sem spoznala tega sedanjega in je res vse kar sem vedno zelela, zna se postavit zame, me podpira in spostuje, so kaksni prepircki sem tja zaradi banalnih stvari.. ampak na splosno nama gre pa super vsak dan bol in vse bol sva povezana, zacela sva tudi delat na skupnem urejanju stanovanja, plani za zivljenje….
ampak na vsake tok se se vedno zalotim pri razmisljanju o ex… kako sva klapala in primerjam, isto kako je bilo ko sva zacela izrisovat tloris bodoce hise. Da ne recem kako sta si podobna v razmisljanju, kako odreagira ko sem slabe volje, rece kej na isti nacin…kako naj potem izklopim za 100% tega bivsega? prevec stvari me asociira nanj. za namecek se to,da se njegova familija pozna se iz otrostva z njegovimi, namrec bili so sosedi :/
poanta: vse je super jz pa kr razmislam neki?! kaj je z mano narobe,loh bi bla najbl srecna da sem nasla nekoga zrelega clovrka ki me spostuje,ceni, ima rad, mene pa na vsake tok misli zvlecejo tja, k zacaran krog, ko gre kaj najbol narobe prvo skor da ne pomislm na ex in da bi mi res bil vedno pripravljen pomagat.pa ko vem da ko sva bila skupaj ni bilo temu tako,vse jz kriva. Ucasih se mi res zdi da prevec zivim za preteklost in tiste trenutke. Mogoce zato ker sva z ex skos govorila kako se bova ponovno nasla v prihodnjosti, pa ne kaze na to…. in to ne zelim si. In tega sedanjega mam z vsakim dnem bolj rada.. v glavi pa, raztur in komplikacije za bz. prevec razmislam pa nasplosno sm zelo custvena oseba in me vsaka stvar gane.
kaj naj si mislim, a bom jz sploh kdaj v celoti prrbolela to preteklo izkusnjo in resnicno sla naprej? ker po 2 letih ocitno se nimam dost trpincenja…
skratka rada bi slisala kaksno vase mnenje, podobne izkusnje, kako se resit iz tega zacaranega kroga. Je bilo ze boljs, potem pa spet kaksen tak mms dobim, al se z mojim kaj sporeceva, al odreagira isto kot bivsi… in potem spet razmisljam prevec, tako kot sedaj.
Očitno imaš v življenju premalo skrbi in si jih sama zaradi tega povzročaš. Povsem normalno je, da pomisliš na bivšega, če pa si z njim preživela toliko časa… ampak to še vedno ne pomeni, da ne moreš bit s sedanjim srečna. Pusti preteklost za sabo in živi za sedanjost. Bivši te nadleguje iz obupa… verjetno se boji, da ne bo več spoznal take in si nekako njegov “klic na pomoč”.
Mislim, da je to samo izgovor, malo je v meglo zavil vse skupaj in olepšal, ker te verjetno ni hotel prizadeti z direktnim odgovorom. Namreč vedno se odločimo za tistega, ki ga imamo (bolj) radi. Da je drugo izbral, je pač ravno to pretehtalo, da jo je imel raje od tebe. Hotel je biti prizanesljiv, verjetno nevedoč, da ti je naredil medvedjo uslugo, ko te je pustil v globokih dvomih z večnim vprašanjem – ZAKAJ, če je pustil srce pri tebi? V (romantični) ljubezeni se ne odločamo toliko z glavo, torej zavestno, ampak nam ona sama določa partnerje.
To poglavje moraš enkrat za vselej zaprti, ker se je zgodba že zdavnaj končala, usmeri se na sedanjost in na to, kar imaš sedaj. S premlevanjem in oziranjem nazaj, kako bi bilo, če bi bilo, trošiš po nepotrebnem energijo. Ni te imel (dovolj) rad.
“IN se vedno me muci tist pogovor. o srcu in glavi. IN da je za svoje in moje dobro raje izbral njo. drugace bi pa pritekel k meni.”
To te lahko takoj neha mučiti. Vedno poudarjam, ne poslušaj, kaj ljudje govorijo, ampak rajši glej kaj delajo.
Dejstvo je, da tvoj bivši samo mal naklada, ker ima mogoče malo slabo vest, ker te je zapustil. Dejstvo je, da je izbral drugo žensko in tebe zapustil. Pika. toliko o tej veliki ljubezni in usodni privlačnosti z njegove strani. Ni želel te ljubezni, ni želel biti s tabo, zapustil te je.
Nehaj razmišljati o njem, preženi te misli, kadar pridejo za teboj, ker te ovirajo pri tem, da bi šla v življenju naprej. Razčisti sama pri sebi, to je čisto dovolj.
Meni se zdi tako cukrasto cedenje nesramno. Ker očitno nima drugega dela (beri druge kandidatke), mu ti enostavno prideš prav v vmesnem času. Ne verjamem, da zato, ker mu je nenadoma postalo jasno, da si ti ženska njegovega življenja in da noče nikoli več nobene druge. Tako da se strinjam z matjažkotom glede tistega o srcu in glavi – to je kar nekaj no in mislim, da je bilo nazadnje moderno na začetku stoletja, od druge svetovne vojne pa v naših krajih tega ne počnemo več. Neko žrtvovanje prave ljubezni v imenu družbenih norm ali kaj že so se šli.
Sprejel je odločitev, očitno ne ravno najbolj pametno, ampak zdaj naj živi s tem in naj ne nadleguje drugih ljudi.
Ti si prebolela, vse skupaj še ni tako daleč v preteklosti, da bi lahko kar izbrisala, pa še stalno oglašanje in opozarjanje nase … A če veš, kaj čutiš in kaj želiš, te to ne bo vrglo iz tira. Uživaj življenje, se mi zdi, da se imaš lepo!
Takrat ko boš pri sebi dojela da so njegove besede le laž, izmišljotina, manipulacija. Pri sebi! Za to ne rabiš nikogar, da se soočiš z njim.
Spreglej njegove prave motive za stvari, ki ti jih je naredil in videla boš s kakšnimi nesmisli se obremenjuješ.
Če bi bilo vsaj približno res tisto kar ti govori ne bi mogel it k drugi, se poljubljat z njo, načrtovat nekaj… in potem, ko bi tam “zagustilo” hodit k tebi in jokcat kako sta usodno povezana, al kaj že. Mevžek pritlehni, izkoriščevalski, nič drugega. Nesamozavesten, samovšečen tip, ki so mu punce le v lastni užitek in je z njimi dokler je lepo, ko bi se pa tudi on moral potrudit, da bi zgradila nek bolj pristen odnos ga pa premami druga kikla…. To je prava ljubezen? : /
A takšnega rabiš ob sebi da bosta šla skozi življenje, imela otroke, reševala kup problemov, ki se pojavijo na poti po kateri naj bi hodila? In on bo pred vsako oviro odnehal, skrenil nekam “na lepše” ti boš pa sama plezala preko in si govorila kako ga imaš še vedno rada……
Z glavo lahko izbere nekdo, ki je čustveno mrzel, preračunljiv in ima namen s partnerjem manipulirati.
Tale tip se igra s tabo kot mačka z miško. Ma dej ga že enkrat spodi in naj te pusti pri miru. Dobro ve, kakšno moč ima nad tabo in zato te takole heca. A ti je jasno, da mu v resnici ne pomeniš dosti?!!!
Da ga boš lažje pozabila, se izogibaj vsekršnim stikom. Pusti, da preteklost umre, ker mora umreti, da bi ti lahko zaživela polno in ljubeče v krogu ljudi, ki so vredni in si to res zaslužijo.
Tisto o srcu je bedarija! čeprav razumem kaj hočeš povedati. Vse se dogaja v glavi!
Se pač ni več našel v vezi s tabo. Zakaj, ne vem in me niti ne zanima. tvoja težave je v tem, da pač ne moreš, ali pa nočeš dojeti, da je nekdo odšel. Zakaj iskati razloge po X letih? Bi lažje živela, če bi ti povedal, da ima tista druga boljše joške, rit, noge? Karikiram seveda.
Živi to kar imaš, preteklost je bila in je ne bo več!
mogoce ste narobe razumel ampak je bila fora da je on vedno nekak tekmoval z mano ko sva bil narazen eno leto potem pa spet zacela in je bilo par mesecev vse ok potem so se pa zaceli pojavljati novi problemi plus potenciral so se stari.skratka nekak sva obojestransko potegnila crto prakticno cez noc. in potem vedno ko sva se slisala ga je zanimalo ali mam koga ali ne.in ce sem rekla da se s kom dobivam je tudi sam zacel na veliko razlagat da zdj mu je pa “zadogajalo” in da ma neki. in potem ker nisem nikol vec odreagirala kot vcasih-ljubosumna- je vedno ko sva se vidla zunaj pristopu nasilno, jaz v miru pozdravila on pa takoj vidm ti dogaja, a mas koga, ksnga fanta. vedno se je sukalo vprasanje o tem, ce me bolj “nategne” ?! nisem razumela dokler me ni uzalil in rekel da mene itak nikoli ni spostoval da to tanovo pa (spet ena ta tretja to- to ta anja ki jo omenjam zgoraj), pa sem sam pogledala uno ces kaj ti pa je, kako se obnasas in potem kr iz nic ja ona dela solo, pridna je.. jaz se bolj cukast gledala kaj hoce s tem dosezt in sm sam rekla no svaka ji cast ce te loh shendla ko si pijan in da je loh se bolj tolerantna ker mejo mam visoko in le da je dost pridna za njegove starse. in nakoncu je on odsel s povesnjeno glavo, sm se rekla kam gre..in je kr vn su in ga najdem zuni v solzah. potem pa mi je naslednji dni pisal da sva usak po svoje srecna in da se ne rabva zbadat vec, da mi bo dal mir da mam zdj svoj lajf. in nism odpisala neki v “bad-u” ker sem spostovala to da ima punco sm pa rekla da ne bi rabu bit nesramen. in takoj zjutri dobim klic…in on bi se kr pogovarju o njej in kje sva ga mi2 pobiksala kot par..zraven pa kot da me preverja oz.moj teren glede fantov. spet ga je prevec zanimal, jaz sem pa lagala takrat da ga imam ker mi je bilo tako lazje. iz njegovga glasu je blo razbrat da samo caka da se mu odprem v stilu da je bil on boljsi in da to s tem ni to to. je bil cel presenecen da nekoga ne moti moja radozivost, da me shendla. in spet polno vprasanj in preverjanje ce sm ze bla pr njemu itd. to sklepam po tem ker je potem zacel govort kako sva si bila samoumevna, da skoda da je slo v napacno smer in potem dolgo poslavljane in konec klica.skratka cuden klic oz.se vedno nevem namena klica.
potem se je pa samo nadaljevalo,kljub temu da je mel to punco mi je pisu nj se oglasm na ksn pir, posilju sliko novga avta itd.kar sm ze zgori opisala. vec al mn nism odpisala al pa z ful zamude ker sm spostvala to da ma punco in se hudo mi je blo za njim tako da sem probala cim vec izklopit vse to za svoje dobro ker ni bilo nicemur vec podobno to sekiranje v sebi. potem je pa prisel mimo ta sedanji fant in od takrat se temu vsemu le smejem ceprau do zakljucka se vedno nisem prisla in na vsake tok pomislim kaj bi blo ce bi si dala sanso za pijaco in pogovor.
in pomislim na to kar ste mi ze sami povedal da ga naj ne idealiziram in se spomnim kako je blo v zvezi…. in kr mine.in sem vesela da imam sedanjega ker vem kaj je to spostovanje!
in tudi nism zahtevala od ex da mi pise da je tezko najdit nekoga posebnega in da upa da nekoc jo bo in kako sem bla uredu punca. niti nisem kazala njemu da mi je tezko.tako da nevem kako je bla ona kj bolsa od mene (rit joski kukr ste omenil) ce je za vse pomembne datume pisal kako naju pogresa in isto tako lani ko sva bila narazen vmes nonstop taki smsji, za mnenja me spraseval, nasveti..kot da isce stik z menoj. ce bi biu tok srecen bi me preprosto odmislil ane..?:)
…kukr ga poznam in to, vem da je punca daaalec od njegovih idealov. se slisala sm da sploh ne pase v njihovo druzbo in da se ne razumejo z njo. men je bolj delovalo kot da je pohopsal tisto najblizjo mozno in probal z njo se “skup spraut” ceprau je ze po smsjih blo vidt kako jo dojema, da ve da nista kompatibilna. nisem mu pa povedala tega pa ker se mi je bilo bz umesvat, priznala bi da mi je tezko in se rane stare bi samo odprla.
tako da ce ne drugega bi rekla da je mogoce ta s srcem izbira misljeno seksualno – to je tut edina tocka ki naju je na koncu vlekla skup in zarad katere je bilo tezko koncat in to lahko se vedno priznam da kj tazga nism imela z nobenim, no razen s tem sedaj ki me odpihne v visave in se dlje. sicer pa za zrelo dolotrajno zdravo vezo spolnost nima neke teze.
tako da dvomim po vsem tem da je to govoril zato da me ne bi prizadel saj mu nisem dajala takih feedbackov plus glede na zgornje napisano bi se vedno rekla da je to delal le zato da bi se zavaroval in navidezno se prikazal kot srecen (ker je mislil da men ful dogaja in da bi ga prehitela “z zgodbicami”). kar je zelo nezrelo ampk vrjamem da tako razmislja saj vem kako je blo med pauzo..izmisljeval si je neke punce in distanciral od problema da bi mu bilo manj hudo, kar mi je tudi sam priznal.
zakaj pa to dela in kaj hoce s tem dosezt ce se ma toook fajnnnn pa se vedno ne vem ?!
pise mal zmedeno, nvem ce sem vsem odgovorila.namrec sem na morju in lovim wi fi na hitro prek telefona.
Meni ni preveč jasno kaj je sploh tvoj problem.
Kje je v resnici problem?
Ampak res, kje je zares problem.
Se vidva mal igračkata drug z drugim? Pa sta vpletla še sedanje partnerje. Se malo tekmujeta kdo bo koga bolj prizadel? Kdo bo komu pokazal, kako je bolj srečen?
Zakaj sta sploh šla narazen? Kdo je končal? Vidva tega sploh nista razrešla.
Ne razumem kako ti nekatere stvari niso jasne. Npr. zakaj ti piše tiste SMS-e? Ja, zato, ker te ni prebolel. A ti to ni jasno? Meni je jasno.
Vidva po moje sploh nista zares končala. Nista rekla tisti dokončni NE. Nista podala razlog in uraden konec.
Bi rada končala s prejšnim? Potem pa končaj že. Tudi, če bo ta konec s tvoje strani. Ker če eden neha, potem se celotna zveza konča.
Končaj z njim, če tako želiš. Če mu ni jasno, potem večkrat končaj. Ampak moraš biti s srcem pri stvari. Moraš resno mislit. Končaj s srcem in mislimi. Da mu bo končno jasno.
In ko bosta končala, ignoriraj njegove maile in SMS-e.
Ampak najprej razčisti pri sebi. Pozabi ga že in kaj se toliko ukvarjaš z njim?
Kaj je mislil, da je izbral z glavo in ne s srcem. Ja, punca, zakaj pa ga nisi takrat to vprašala ali pa vsaj en teden od tega ko je to rekel? Zakaj zamujaš s komunikacijo?
Zakaj imaš toliko interpretacij kaj je mislil, če pa obstaja samo ena, ki jo ve samo on?
Še nekaj ne razumem …. kako ti ni jasno kaj pomeni glava in kaj srce? Srce ne pomeni seks. Mogoče za vaju res pomeni seks, če sta samo seksala in je odnos temeljil na seksu. Srce pomeni ljubezen, glava pomeni razum.
Zakaj pa je to rekel? Kdo ve?? To ve samo on in ti, če bi vedela v kakšnem kontekstu je to rekel in kaj se je z vama takrat dogajalo (nič o tem nisi napisala).
Ne verjamem, da se igračkata drug z drugim in da želita prizadet drug drugega.
Moje mnenje je, da ne razumeta drug drugega, kaj z določenimi izpadi sploh želita sporočiti.
Ni dobro puščat nerazrešene odnose, ker ima tam domišljija veliko moč, da nam greni življenje.
Za vaju bi bilo najbolje, če bi se bila sposobna pogovorit. Nimata kaj izgubit, lahko pa veliko pridobita. Vsak deluje v življenju po svojih vzorcih, ki jih lahko skozi razumevanje drug drugega ozavestimo in predelamo. Dokler pa se ne pogovorita, pa lahko samo ugibata.
Oprosti, ampak nikoli nisem razumela ljudi/parov, ki se jim da it takih nikakvih, odvisniških odnosov. Kaj imaš od tega? Razen tega, da jemlje tvoj čas in energijo…
Tako pisarjenje sms-ov se meni zdi skrajno otročje. In pošiljanje slike mačka, ki te pogreša!?! Are you for real?
Posveti se raje lastnemu osebnemu duhovnemu razvoju. You need it badly!