Najdi forum

kako se znebiti želje po otroku?

Stara sem malo čez 30 let. Z možem imava enega otroka starega 8 let. Imava dober odnos, seveda pride kdaj do kakšnih nesoglasij, vendar jih vedno še pred večerom urediva.
Zdaj pa imava problem, ki mu ne vidiva izhoda, enostavno ne prideva do rešitve. Jaz si močno želim še enega otroka, mož pa ne. Zadnje čase sem že čisto zmedena. V bistvu si otroka želim, ne želim pa moža prisiliti v nekaj kar si ne želi. Tudi če bi čez čas pristal in rekel, no pa imejva otroka, mi ne bi bilo nič lažje. Na takšen izsiljen način nočem otroka. Mislim, da bilo najboljše če bi misli o otroku nekako izbrisala. Ampak enostavno ne morem. Zadnja leta mi je to zelo dobro uspevalo, bila sem veliko zaposlena, študirala, dosti na sebi spremenila. Letos pa se je začela invazija dojenčkov povsod okrog in me je zgrabila nora želja. Vem, da ne delam prav, ampak enostavno ne moram nehati misliti na dojenčka. Ta del misli bi rada zbrisala ali potlačila nekam.
Naj še omenim to, da sva se glede otrok pogovarjala, da bova imela dva. Pa je prišel prvi zelo, zelo zahteven otrok, ki nama je za par let pobral vso energijo.
Kaj nama svetujete? Zadnje čase sem precej pod stresom in že rahlo depresivna. Moža imam rada in z sinom mi pomenita vse, nikogar nočem prizadeti.

Lepo pozdravljeni!

Želja po otroku, je lahko v ženski tako močna, da z njo težko živi. Svetovala bi vama veliko pogovorov, oba bi morala biti odprta na to temo. Verjamem, da mož blokira komunikacijo in se zapira vase, saj čuti, da ga silite. Vsaj toliko prostora naj naredi ob sebi, da boste vi lahko govorili o svoji želji. Povejte mu, da ni nujno, da bosta imela otroka, samo pogovarja naj se, kaj mu to pomeni, česa ga je najgloblje strah… Lahko obiščeta terapevta. Pomagal vama bo, da se bosta lažje pogovorila. V terapevtski sobi je vedno prostor za pogovor, za tiste stvari, ki si jih doma ne upamo povedati.

Pišete, da je prvi otrok bil zahteven, drug bo vse drugo, kot prvi. Vidva bosta k drugemu pristopala zelo drugače, sedaj že imata izkušnjo, kaj pomeni imeti otroka. Otroci so zelo različni in nikoli ne boste imeli dva vedenjsko enaka otroka. Seveda če se bosta odločila in imela še enega. Pa mislim, da se bosta, samo veliko pogovora je potrebno. Mož se mora sprostiti, če se bo odločil, ker ste vi tako želeli, ne bo vredu. Strah ga je in bi bilo smiselno to ovrednotit, da se bo čutil slišan in sprejet. Je pa ta strah in ta blokada tudi del vajinega odnosa. Ko bosta to predelala in se sprostila, se bodo tudi vajina telesa sprostila in si bosta dovolila več bližine in intime.

Vse dobro v prihodnje pa srečno.

Sabina Stanovnik, spec. zakonske in družinske terapije
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
030/333-009
[email protected]

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

Če si tako močno želiš otroka boš morala uresničiti svojo veliko željo.V nasprotnem primeru boš do groba sanjala kje in zakaj si naredila to napako,da nisi poslušala sebe.
Imam 3 otroke in bi imela še enega,če ne bi imela starejši EMŠO in če ne bi imela sladkorne tip2.
Mož bo sprejel,ker je sprejel tudi prvega otroka.Če drugega otroka ne bi sprejel tudi prvega ne bi bil vreden.
Česa ga je strah?Sebe….

Kako lahko to pišeš, res??? Enemu otroku je on, če prav razumem, dober oče in če noče še enega, tudi prvega ni vreden? Kako lahko??? Kako veš, da ga bo sprejel? Oziroma, imaš prav, ga bo. Saj moški otroka sprejmejo, ampak ali je prav, da jim ga na takšen način vsilimo? Kot si ti napisala, moraš imeti še enega. Meni je takšno razmišljanje grozno. Ene ženske bi dejansko, kakor vidim, šle čez trupla samo, da sebi izpolijo svoje želje.

New Report

Close