Najdi forum

Kako se odzivati na otrokova čustva?

V Zavodu CDK izdajamo tudi revijo Soutripanje, izhaja štirikrat letno, avtorji prispevkov pa so učitelji Šole čustvene inteligence in učitelji Duhovne univerze.

Verjamem, da bo za obiskovalce foruma lahko zanimiv za branje članek Braneta Krapeža “Kako se odzivati na otrokova čustva”, ki je bil objavljen v pomladni številki.

Lep pomladni pozdrav vsem!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Še en zanimiv članek o čustvih iz poletne številke Soutripanja.

Lepo poletje vsem!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Enkratni članki! Na žalost pa zelo pozno beremo določene nasvete, oz. včasih celo prepozno. Menim, da bi bilo v SLO veliko več ohranjenih zakonov in srečnejših otrok, če bi obstajala literatura za srečnega partnerja-ko, srečnega očka, mamico.Prva in najpomembnejša zadeva za srečnega otroka je predana in srečna ljubezen njegovih staršev, potem pa še 1mio drobnih stvari, ki so ob ljubeči podpori in nenaelektrenem ozračju lažje rešljive. O starševstvu bi morale mamice dobiti obvezno branje ob prejemu materinske knjižice in ga dati tudi bodočemu očku.Tudi za literatura za srečen partnerski odnos.Pod kipečimi hormoni tudi z zanimanjem bereš o temi, ki se te dotika. Za srečno zvezo pa bi bilo to lahko že obvezno srednješolsko branje kot zanimiv in srečen del šolanja z brezplačno literaturo.Po toči zvoniti je prepozno.Dobro se je kaj naučiti iz napak, kar nam pa vedno ne uspe.Je pa res, da ljubezen svet vrti, zato bi morali dati tej temi dobro in zdravo osnovo, da nam nebi nevidno ušla skozi zaprta vrata. Potem je pa tu jok in stok, da o čustvenem trpljenju ne govorimo. V nas je notranji ogenj, hrepenenje in želja po izpolnjenosti, zato je oseba,ki nas osreči in dopolni biserček, s katerim je treba ravnati skrajno nežno in tankočutno.

New Report

Close